STEP UP i Avalon se pokazali uspješnima

Burić: ‘Razmišljamo o osnivanju vlastite tvrtke za javni prijevoz’

ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gradonačelnik Burić na današnjoj konferenciji za medije u sklopu završenog sastanka svih partnera na projektu STEP UP najavio je mogućnost osnivanja gradske tvrtke za javni prijevoz s naglaskom na učestalost, kvalitetu i dostupnost.

– Radimo ozbiljnu studiju kako bi osnovali gradsku tvrtku koja bi se bavila javnim prijevozom. Budući da za dvije godine ističe ugovor postojećem koncesionaru razmišljamo o osnivanju vlastite tvrtke, a hoćemo li je priključiti nekoj od postojećih gradski tvrtki ili će ići samostalno ostaje za vidjeti – istaknuo je gradonačelnik.

Pilot projekt STEP UP iz Programa međunarodne suradnje Hrvatske i Italije traje do 30. rujna, a po riječima pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Petra Mišure, pokazao se uspješnim.

– Što se tiče STEP UP-a Šibenčani su dobili direktnu vezu s aerodromima Split i Zadar koju smo testirali kroz 60 dana. Na početku nismo ni očekivali velik broj putnika, ali prema kraju sezone taj broj je bio sve veći s tim da je nešto više ljudi prevezeno prema Splitu nego prema Zadru. Sljedeće godine ćemo nastaviti te ćemo smanjiti broj polazaka, ali ćemo produžiti razdoblje provedbe s dva mjeseca na tri do četiri mjeseca i sve u suradnji s Turističkom zajednicom Šibenik – kazao je voditelj projekta Petar Mišura.

Namjera gradskih vlasti je iskoristiti povoljan položaj Šibenika u odnosu na aerodrome u susjedstvu te je cilj postati avio destinacija.

– Svaki gost koji dođe u avio destinaciju želi biti mobilan u svom mjestu boravka pa će se snaći samostalno za prijevoz do aerodroma ili će se odlučiti za mogućnost koju mi nudimo u vidu autobusa. Bitna stavka je udaljenost od zračnih luka Split i Zadar koja nije veća od 45 minuta vožnje, a to je minutaža unutar normalnih okvira kakva je inače u velikim gradovima i smatram da je to prihvatljivo. Zbog toga smo i krenula u taj projekt koji je financiran europskim novcem i naš je cilj da taj ‘šibenski aerodrom’ zaživi kroz cijelu godinu – rekao je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Brod Avalon prošao je kroz porođajne i muke te, kako kaže gradonačelnik, za iduću sezonu spremaju i neke novosti od koje će profitirati turisti, ali u prvom redu Šibenčani.

– Nismo mogli spojiti sva ona pristaništa koja smo planirali, a u prvom redu tu mislim na Obonjan gdje smo upali u pravne formalnosti. Počinjemo pripreme za iduću sezonu u kojima ćemo te poteškoće nastojati riješiti,  a bavimo se i idejom da unutar te linije uđu, ne samo Minerska, nego i Jadrija. Cilj je da prijevoz prema Jadriji bude znatno jeftiniji, jer postojeća cijena karte tjera domicilno stanovništvo s kultnog šibenskog kupališta – zaključio je Burić.


Pratite nas i na društvenim mrežama: