Burić u petak u Zagrebu potpisuje ugovor od pola milijuna kuna za Kaprije

Tomislav Tolušić, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i Željko Burić, gradonačelnik Šibenika potpisat će u petak u Zagrebu ugovor za obnovu uljare i muzeja za maslinarstvo i vinarstvo na otoku Kapriju.

Time će biti osigurano pola milijuna kuna za obnovu zgrada uljare, nabavu strojeva za preradu maslina te obnovu i uređenje zavičajnog muzeja maslinarstva i ribarstva na otoku Kapriju. Uljaru će, kako je Šibenski portal već pisao, koristiti tamošnji poljoprivrednici, maslinari, okupljeni u Udrugu maslinara i magunjara.

Podsjetimo, Suglasnost da Ministarstvo poljoprivrede s Gradom Šibenikom sklopilo sporazum o financiranju vrijedan 500 tisuća kuna dala je Vlada na sjednici u Hvaru krajem listopada, a rezultat je to ustrajnog lobiranja Dinka Jelovčića, predsjednika Mjesnog odbora Kaprija.

– Život vam ponudi priliku i morate iskoristiti sve mogućnosti. I kad kažu da nema, ima načina. Ja sam koristio svaku zgodu da ljudima koji mogu pomoći prenesem tu svoju plemenitu ideju i oni bi tako uvidjeli da vrijedi podržati projekt. Tako su, eto, Grad Šibenik i Ministarstvo poljoprivrede napisali tu zamolbu, a Vlada odobrila, komentirao je Jelovčić svoju četverogodišnju upornost.

Dinko Jelovčić izlobirao uljaru: Kaprijani pokazali da mjesni odbori nisu samo ukras demokracije

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.