Gradonačelnik zaključio polemiku oko Doca: Više neće biti dizalice kakva sad postoji jer je nelegalna

‘Obavio sam razgovor s ljudima iz Doca i onima koji se bore za opstanak onoga što dolje jeste poručujem da to više nikad neće biti. To je bilo potpuno nelegalno i zabranu rada dizalice nije donio Grad Šibenik nego inspekcija, a projekt podizanja rive starta nakon turističke sezone i neće biti donesena nijedna odluka koja bi zaustavila projekt’, poručio je gradonačelnik Željko Burić na današnjem aktualnom satu 12. sjednice Gradskog vijeća.

Pitanje projekta podizanja rive u Docu i rada dizalice pokrenula je Iris Ukić Kotarac, vijećnica s Nezavisne liste Stipe Petrina, podsjetivši kako u staroj gradskoj jezgri živi 1.770 stanovnika, a dio njih želi ostati živjeti u Docu.

– Smatram da bi gradonačelnik trebao dati jamstvo da će doći do proširenja Doca i ići na ruku svim građanima Doca te im omogućiti nastavak korištenja dizalice. Ne znam je li jača Burićeva, Paukova ili Dujićeva struja u HDZ-u, ali želimo jamstvo da će se ići na ruku građanima Doca odnosno da nećemo dobivati izjave poput Dulibićeve. I tko je zapravo Dulibić u ovoj cijeloj priči – upitala je Ukić Kotarac.

– Nikakvih struja u HDZ-u nema, a sve što govori Dulibić, znaju Burić i Pauk – odrješito je replicirao šibenski gradonačelnik.

buric

– Kreće projekt podizanja rive u Docu, i neka to bude jasno svim borcima za ljepotu grada Šibenika koji su tvrdili da to nije moguće. Na sastanku s najglasnijom grupom izveden je zaključak da je osnovni prioritet podizanje rive i da se neće donijeti nijedna odluka koja će zakomplicirati projekt. Građani imaju pravo izraziti svoje mišljenje, dizalica će ostati u dopkumentaciji, ali nakon završenja projekta podizanja rive omogućit će se djelatnost dizalice onakva kakva u tom trenutku zakonski bude moguća – istaknuo je Burić.

Priča o sportskoj lučici u Docu, zaključio je Burić, neće biti realizirana s obzirom da bi tada projekt trebalo financirati javnim novcem.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.