Čempresi, uz kasete za urne, na Kvanju grade i ekskluzivne grobnice

Šibenski Čempresi i u ovoj godini nastavljaju ciklus ulaganja pa će tako, čim Ministarstvo kulture odobri nova sredstva, biti nastavljena obnova kamenog stubišta na groblju svete Ane, na Kvanju je počela izgradnja ekskluzivnih grobnica, a uskoro će biti izgrađena i prva faza grobnica za urne.

– Na naš poziv za iskazivanje interesa za kupnju grobnice za urne do sada se javilo 15 zainteresiranih pa ćemo odmah krenuti u izgradnju prvog niza tih grobnica sa 30 kaseta. Očekujem kako će zainteresiranih biti još pa ćemo imati spremne grobnice tog tipa za prodaju. Cijena grobnice bit će, kako smo i najavljivali, 4.500 kuna i bit će u potpunosti završene, odnosno obložene kamenom. Očekujem početak tih radova do kraja mjeseca, a za prve sahrane bit će spremne do Uskrsa, kazao nam je Joško Vuković, direktor Čempresa.

kvanj novo (7)

U Čempresima su odlučili bolje iskoristiti prostor koji imaju na raspolaganju pa je u središnjem dijelu počela izgradnja ekskluzivnih grobnica.

– Riječ je o jednom u samo središtu groblja, okruženom čepresima gdje smo odlučili izgraditi 20 ekskluzivnih grobnica. Riječ je o klasičnom tipu grobnice s tri ili šest polica, ali u šumovitom i nešto intimnijem dijelu Kvanja pa im je i cijena oko 30 posto viša od standardnih. Već imamo pet zaintesiranih za kupnju tih grobnica, rekao je Vuković.

stube sv ana1

Po njegovim riječima sva ta ulaganja su jedini način da Čempresi osiguraju prihode, odnosno novac potreban za otkup okolnog zemljišta za širenje Gradskog groblja Kvanj.

– Ministarstvo kulture nam je uplatilo 200 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije i prvi dio obnove stubišta na sv. Ani pa sam jutros isplatio izvođača radova, a nastavak i tempo obnove tog stubišta ovisit će o iznosu koji će nam u ovoj godini ministarstvo dodijeliti. Prva faza je gotovo u potpunosti završena i već se može vidjeti kako će izgledati taj pristup groblju sv. Ane kada svi radovi budu završeni, rekao je Vuković.

stube sv ana2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.