Charles Billich za 950. obljetnicu: Šeširi na glavama muza postaju šibenske tvrđave

Danas je ispred gradske Vijećnice predstavljen projekt slikara Charlesa Billicha. Billich nam je predstavio svoj projekt vezan uz 950 obljetnicu prvog pisanog spomena grada Šibenika.

– Radi se o jednog gradoskopiji, jednoj kavakadi Šibenika s mog gledišta. Ne mogu biti subjektivan, jer nisam odavde, ali mogu se identificirati s gradom. Gradoskopija će biti jedan portret grada, njegove najvažnije karakteristike, tvrđave i monumente, objašnjava slikar.

charles-billich-1

Slikar je došao na ideju da, kako kaže, pretvori fascinatore(šešire) u šibenske tvrđave. Za svakog fascinatora mora imati po jednu muzu, a to su redom šibenske ljepotice- Ivana Ergić, Ivana Smoje, Marina Tomašević i Maja Spahija.

charles-billich-2

charles-billich-4

charles-billich-6

– Neke stvari koje napravim vidjet ćete za nekoliko dana, ali pripremam izložbu za iduću godinu. Volim biti ovdje, volim klimu, a iako su malo neorganizirani, Šibenčani imaju veliko srce, a to je glavno, kaže Billich.

Preostaje nam pričekati da njegova posveta 950. obljetnici spomena Grada ugleda svijetlo dana.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.