Cinottijevom `Elektro kartingu´ zlatno odličje u Kastvu

U sportskoj dvorani `Milan Brozović´ u Kastvu okupili su se najbolji mladi inovatori Hrvatske kako bi prezentirali svoje radove te doprinjeli inovatorstvu u Hrvatskoj.

9. nacionalna izložba mladih inovatora i izložba tehničkog stvaralaštva mladih donjela je zlatno odličje Bojanu Cinottiju, odnosno Društvu inovatora Faust Vrančić, pod mentorstvom Josipa Labure.

– U natjecanju su sudjelovali učenici, studenti, mladi inovatori. Velik problem nam je bio sam transport, a bojali smo se i kiše jer elektonika i voda ne idu zajedno. To nam je bio velik stres. Prezentirali smo naš elektro karting, a posjetitelji i žiri pokazali su veliko zanimanje. Bili smo zadovoljni radom, ali nismo se baš nadali zlatu, koje smo osvojili nakon tri komisije sastavljene od inovatora, profesora i studenata, smije se Cinotti.

Cinotti naglašava kako je želja bila napraviti inovaciju koja neće stajati u polici i kupiti prašinu, već nešto što će se koristiti. Svrha elekttro kartinga je edukacija djece o ekologiji i obnovljivim izvorima energije.

karting1 karting

– Moram se zahvaliti gosdpodinu Laburi, te gospodinu Marinu Mijaliću i mojim učenicima Anti Čobanovu i Šimi Buvi, jer bez njih ništa ne bi bilo moguće.

Tajnik Društva inovatora Faust Vrančić, Josip Labura, kazao nam je kako Društvo ima oko 40 članova, te da svojim inovatorima nudi prvenstveno tehnološko pravnu zaštitu, te ih novčano pomaže u odlascima na sajmove. Društvo postoji već 18 godina, a financijsku pomoć pruža im Grad Šibenik i Šibensko-kninska županija.

– Dugotrajni su to procesi –od same ideje do kompletne realizacije. Gospodin Cinotti je u ovom slučaju bio i mentor, a na to smo iznomno ponosni jer želimo djecu zainteresirati za tehničku kulturu. Elektro karting nije prototip, već gotov proizvod koji zapravo samo čeka da ga prepozna netko od poduzetnika i započne s proizvodnjom, s ponosom zaključuje Labura.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.