Cinottiju zlato na 14. Međunarodnoj izložbi inovacija Arca

Nakon tri dana održavanja 14. Međunarodne izložbe inovacija ARCA, jučer su u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu svečano dodijeljene nagrade i priznanja najuspješnijim hrvatskim i inozemnim inovatorima. Zlatom je nagrađen Električni kartinf i Marinedron- univerzalno mini plovilo na električni pogon koje je predstavio naš sugrađanin, Bojan Cinotti.

cinotti-arca-5

Cinotti nam je kazao kako čestitke pristižu sa svih stana.

-Ovo je dokaz da nismo neprimjetni na nacionalnoj, ali i internacionalnoj inovatorskoj sceni, ali volio bih da se to promjeni na lokalnoj razini, objasnio je.

Cinottija očekuje i Inova 2016 u Zagrebu, a sudeći po dosadašnjim uspjesima, vjerujemo da se neće vratiti praznih ruku.

cinotti-arca-3

Na ovogodišnjoj izložbi predstavljeno je 180 inovacija iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Kine, Irana, Poljske i Rumunjske i to od praktičnih inovacija za svakodnevnu uporabu, preko inovacija iz vojne industrije do znanstvenih projekata i otkrića. Šibenik je imao još jednog predstavnika, Radomira Vukšu, koji je nagrađen broncom za Multi praktik frezu.

foto: Facebook

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.