Danas vas u Urbanom centru čeka niz predavanja o revitalizaciji napuštenih vojarni

Predavanja i okrugli stol u sklopu projekta ‘Revitalizacija napuštenih vojarni – umrežavanje i razmjena znanja i iskustava’ koje organizira Društvo arhitekata Šibenik u suradnji s Društvom arhitekata Varaždin, održat će se danas s početkom u 17.30 sati u Urbanom centru na Starom pazaru.

Prvo predavanje pod nazivom ‘Odnos grada i prostora vojarni’ održat će Kristina Perkov, a bit će govora o urbanoj transformaciji prostora vojarni grada Šibenika.

Soba DAŠ održat će kratku prezentaciju na temu ‘Radionica Minerska’ s početkom u 18.15 sati, a 15 minuta kasnije Maja Kireta i Emilija Vlahek iz Društva arhitekata Varaždin održat će predavanje na temu revitalizacije napuštene vojarne ‘Optujska’ u Varaždinu.

Od 19 do 20.15 sati na rasporedu je okrugli stol. Neka od pitanja o kojima će se razgovarati na okruglom stolu jesu tko, kada i zašto pokreće inicijativu za revitalizaciju napuštene vojarne, koje aktivnosti su dosad provedene, tko je i na koji način uključen u njih, kako se financiraju aktivnosti, koji su izazovi u ostvarenju ciljeva, a koji potencijali, te koji su ostvareni i očekivani rezultati.

Inače, projekt ‘Revitalizacija napuštenih vojarni – umrežavanje i razmjena znanja i iskustava’, pokrenut je na inicijativu Društva arhitekata Varaždin. Gradovi koji sudjeluju u projektu uz Šibenik su Zadar, Pula, Karlovac i Varaždin. Tribina u Šibeniku je prva od pet planiranih, a projekt je sufinanciran od strane Hrvatske komore arhitekata.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.