Đani Stipaničev, Jelena Radan i Mia Negovetić ‘najtrofejniji’ na ovogodišnjoj Šansoni

Večeri dalmatinske Šansone, 21. po redu, završile  najzabavnijim dijelom – dodjelom nagrada žirija i publike.

Žiri je prvu nagradu dao Jeleni Radan koja je nastupila s pjesmom ‘Negdje tamo gore’, dok je na drugo mjesto zasjeo Đani Stipaničev sa skladbom ‘Čuvaj mi pjesmu’. Treće mjesto žiri je dodijelio klapi Cambi Kaštel Kambelovac i pjesmi ‘Imam li te još’.

s50

– Ovo je uistinu iznenađenje jer ovo je festival na koji dolazim ležernija nego igdje drugdje. S obzirom da su ovo dalmatinske šansone koje imaju melos kakav imaju, uvijek sam malo drukčija od drugih. Uvijek sam se osjećala pomalo neprilagođena ovdje i upravo zbog toga je ova nagrada veliko iznenađenje, ali i priznanje – kazala nam je Jelena Radan.

s47

Publika je prvim mjestom nagradila Đanija Stipaničeva, dok su se na drugom i trećem mjestu našle Mia Negovetić  s pjesmom ‘Mali dio neba’ i Jelena Radan. Pjesma Vlade Kreslina i Zapadnog kolodvora ‘Moji dani’ osvojila je Šansonijera za najbolje kantautorsko djelo.

s32

Najbolja debitantica je Mia Negovetić, nagrada za najbolji aranžman otišla je u ruke Olje Dešića za pjesmu ‘Mali dio neba’, dok je nagradu za najbolji tekst osvojio je Zoran Ševerdija za pjesmu ‘Vrijeme ljubavi’. Šansonjera za najizvođeniju lansjku skladbu dobio je Neno Belan za pjesmu ‘Zvijezda moga sna’, a grupa Forum slavila je u kategoriji najbolje interpretacije.

Nakon nastupa svih izvođača, a prije proglašenja pobjednika, nastupio francuski sastav So’ Vermeileux koji veći dio publike nije ni dočekao jer su vrlo brzo nakon zadnje natjecateljske pjesme napustili trg ispred vijećnice.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.