Deset ljudi dobit će posao na javnim radovima na području Šibenika

Grad Šibenik raspisao je javni poziv za zapošljavanje deset osoba kroz program javnih radova za ovu godinu. Rok za prijavu je osam dana, a zainteresirani, uz prijavu, moraju dostaviti životopis, dokaz o hrvatskom državljanstvu, presliku svjedodžbe, dokaz/uvjerenje iz evidencije Zavoda za zapošljavanje o statusu nezaposlene osobe i o postojanju posebnog statusa te eventualno, uvjerenje o osposobljenosti za rad na siguran način na održavanju zelenih površina

Zaposleni na javnim radovima obavljat će pregled terena radi sprječavanja nastanka divljih deponija otpada, poslove na uklanjanju nepropisno odloženog otpada i njegovo selektiranje, raščišćavanje terena, uređenje terena uklanjanjem agresivne vegetacije, aktivnosti oko uređenja nasada u parku, na održavanju zelenih površina i hortikulture te uklanjanje vegetacije koja onemogućava nesmetan prolaz nerazvrstanim cestama, zatim čišćenje i održavanje šumskih i protupožarnih putova, pješačkih i biciklističkih staza, te prilaznih cesta, održavanje plaža, te održavanje mjesnih grobalja i dograđivanje urušenih suhozida.

– Grad Šibenik već godinama aplicira na javne pozive programa zapošljavanja osoba u javnim radovima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i nastojimo na ovim društveno korisnim radovima zaposliti maksimalno dopušten broj radnika. Ove godine ih je deset. Po provedenom postupku selekcije u kojem će sudjelovati i predstavnici gradskih četvrti i mjesnih odbora, odabrani će biti educirani za rad na siguran način te dobiti svoje tjedne i mjesečne zadatke duž administrativnog područja grada. Iskustva koja imamo s ovakvim tipom zapošljavanja variraju od loših do izvrsnih, no kad se na kraju svega podvuče crta, vidi se pozitivan rezultat – kazao je zamjenik gradonačelnika Šibenika mr.sc. Danijel Mileta.

Za javne radove je predviđena minimalna bruto plaća u iznosu od 4.368,75 kuna, a putni troškovi će biti pokriveni ukoliko zaposlenik ima više od dva kilometra od adrese stanovanja do mjesta rada na način da će mu biti pokriven trošak mjesečne karte javnog prijevoza. U mjestima gdje ne postoji javni prijevoz i nije moguće dostaviti dokaz o stvarnom trošku prijevoza, zaposleniku će biti isplaćen trošak u visini od jedne kune po prijeđenom kilometru do propisane visine od najviše 1.200 kuna mjesečno. Udaljenost između adrese stanovanja i mjesta rada utvrđuje se prema planeru putovanja Hrvatskog autokluba, kao najkraća ruta uz korekciju za jednosmjerne ulice, uređene pješačke nathodnike i pothodnike.

Prijavnica je dostupna na web stranici Grada Šibenika i u Pisarnici Gradske uprave.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.