Do sezone nova vizura peškarije s uređenim okolišem. Počela gradnja stanova i hotela

Nakon što je ispražnjeno privremeno parkiralište, na lokaciji bivše šibenske peškarije u Docu počelo je postavljanje ograde gradilišta na kojem će do sljedećeg ljeta tvrtka Stanovi Jadran izgraditi devet luksuznih stanova i urediti hotel kategorije baština s poslovnim prostorima u prizemlju.

peskarija1

peskarija-purko24022017 (4)

– Danas i sutra planiramo postaviti ogradu, s tim što smo ovaj put odabrali punu drvenu ogradu. Naime, tijekom prvih radova smo primijetili da žičana ograda s plastičnim pokrovom na vjetru više nagrđuje okoliš nego što služi svrsi pa smo odabrali malo skuplje, ali oku ugodnije rješenje. Od sutra će već početi betonski radovi koje planiramo završiti do 15. siječnja, a potom će nam za postavljanje zatvora i uređenje fasada trebati oko dva mjeseca. Čim završe betonski radovi u prostore ulaze instalateri i drugi majstori koji će uređivati interijere, najavljuje Toni Jeličić Purko, predsjednik uprave tvrtke Stanovi Jadran.

peskarija4

Investitori planiraju do 1. lipnja 2018. završiti izgradnju objekata i dijelom urediti okoliš. Stanovi još neće biti useljivi, ali će poslovni prostori u prizemlju već moći biti u funkciji restorana, vine & cocktail bara te ice cream shopa.

– Za Hotel baština u tijeku je postupak prenamjene, a od studenoga će početi intenzivni radovi i na tom objektu, koji će dobiti novi krov i pročelje. U hotelu će biti 14 smještajnih jedinica, soba i apartmana, a u prizemlju restoran otvorenog tipa. Plan nam je da hotel do ljeta bude u potpunosti završen i da primi prve goste. U svakom slučaju nastojat ćemo što prije završiti sve vanjske radove i uređenje okoliša, kako bi već prije sezone taj dio grada izgledao u potpunosti uređeno, a unutar zidova će se dalje obavljati manji majstorski i radovi uređenja interijera, kaže Jeličić Purko.

peskarija naslovna

Šibenik će dobiti još jedan luksuzni Baština Hotel u Docu

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.