Do večerašnje pomorske bitke u šibenskoj luci, bogat program već od jutra

Aktivnosti 13. Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku danas počinju od 10 sati i bogat cjelodnevni program vrhunac bi trebao doseći u 20 sati kada će, dozvole li vremenske prilike, Šibenska gradska straža u suradnji s brojnim povijesnim postrojbama uprizoriti pomorsku bitku u šibenskoj luci.

U 10.15 sati mađarska skupina ‘Holloenek Hungarica’ organizira šetnju gradom uz srednjovjekovnu glazbu, a u 11 sati povorku svih udruga i uzvanika Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku, ulicama grada povest će ‘Šibenska gradska straža’ s ‘Dječjim plemkinjama’ i ‘Dječjom stražom’.

srednjovjekovni sajam 030916 11

Točno u podne odjeknut će sa šibenske rive plotuni starih topova, a u 12.15 sati ispred Gradske viječnice vještine žongliranja prezentirat će udruga ‘Artistika’, redoviti gosti šibenskog sajma.

Srednjovjekovnu glazbu od 13.00 sati izvodit će ‘Ansambl Audiatur’, također ispred Gradske vijećnice, a od 16.00 sati na istom mjestu moći ćete pratiti borbe ‘Vitezova Belega Volka’ primjerene dječjem uzrastu.

Gosti iz Mađarske, Holloenek Hungarica’ organiziraju u 16.30 sati školu plesa i potom zabavu pred Gradskom vijećnicom, a od 17.00 sati srednjovjekovnu glazbu izvodit će domaći ‘Komorni ansambl ECHO’.

sajam u srednjovjekovnom sibeniku2015 (14)

‘Artistika’ će od 17.30 sati žonglirati pred Gradskom vijećnicom, pola sata kasnije prostor će ispuniti srednjovjekovna glazba ‘Ansambla Audiatur’, a potom i ‘Komornog ansambl ECHO’.

Program će se u 19.00 sati nastaviti borbom ‘Vitezova Belega Volka’, a u 20.00 sati na moru ispred topova počinje Pomorska bitka Šibenska gradske straže s gostima.

Na skalama Katedrale u 21.00 sat koncert će održati Zbor ‘Sv. Mihovil’, a noć će osvijetliti od 21.30 sati ‘Artistika’ svojim vatrenim žongliranjem pred vijećnicom.

 

sajam u srednjovjekovnom sibeniku2015 (13)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.