Dobra produhovljen na aktualcu: ‘Buenos dias padre Burić, mislim da smo na nedjeljnoj misi na Šubićevcu’

Na nedjeljnu misu podsjetio je današnji aktualni sat nezavisnog vijećnika Antona Dobru, koji je usput kritizirao i vijećnike zbog pitanja koja su postavljali gradonačelniku Željku Buriću, a niti jedno od njih nije bilo ‘egzistencijalne naravi’.

– Da smo u Meksiku, obratio bih vam se sa ‘Buenos dias padre Burić’, ali kako smo u Hrvatskoj, reći ću ‘Dobro jutro oče Burić.’ Hvala vam na ovako lijepim odgovorima i umirujućem glasu. A kolegama vijećnicima poručujem da još nijedno pitanje s naše strane nije bilo bitno za život i opstanak jednog mladog čovjeka otočana. Nijedno od ovih pitanja neće ga vratiti na otok – ispalio je Dobra s govornice.

Konstantirao je, na brzinu, kako će se izgraditi i nove zgrade u Šibeniku i novi parkinzi, a potom upitao gdje su u svemu tome pitanja o životu ljudi, gospodarstvu i poljoprivredi.

IMG_0429

– Koliko smo ozbiljni? Toliko da u oporbi imamo 220 glasača, pa ćemo mi ovim pitanjima ugroziti gradonačelnika? Još nijedno konkretno pitanje nismo postavili. Mislim da smo na nedjeljnoj misi, da sam na Šubićevcu. Ovo nije tematika aktualnog sata, ja se želim boriti za ovaj grad i pomoći ovim ljudima – kazao je.

A onda je postavio pitanje dogradonačelniku Danijelu Mileti koje se, usput rečeno, nije puno razlikovalo od pitanja njegovih prethnodnika za govornicom. Zanimalo ga je, naime, što je s parcelom na Banju koja je do izgradnje šetnice bila uvala, a sada je nasuta i na nju je postavljena željezna ograda.

– Vjerojatno govorite o brodoservisu. Otkad sam ja dogradonačelnik taj prostor je ograđen – kratko mu je odgovorio Mileta.

IMG_0512

Dobru je zanimalo i zašto međugradski autobusi ne poštuju odluku prema kojoj ne smiju prometovati gradom. Miro Lucić, pročelnik gradskog Odjela za komunalne djelatnosti, odgovorio mu je kako su pismeno u nekoliko navrata posljednjih godina upozoravali Policijsku upravu da kontroliraju i sankcioniraju prekršitelje.

– Postavljeni su jasni znakovi prema kojima međugradski autobusi moraju ići magistralom jer im je zabranjen promet gradom. U kompjuteru imam da smo slali načelniku, i opet ću mu poslati tu obavijest – poručio je Lucić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.