Dodijeljen Antun: ‘Dok smo išli u gimnaziju jedva smo čekali kraj, ali to su bile najljepše godine života’

Grad ne može bez škole, nit škola bez grada’ rečenica je koja najbolje može opisati ono što Gimnazija Antuna Vrančića predstavlja u Šibeniku.

Na dodjeli nagrada Gimnazije Antun Vrančić ‘Antun’  održanoj u HNK u Šibeniku nagrađeni su najbolji od najboljih. Dvanaest kategorija za dvanaest veličanstvenih učenika, bivših učenika i profesora koji su svojim radom i zalaganjem zaslužili večeras ponijeti titulu najboljih.

Nagradu u kategoriji bivšeg poznatog učenika dobio je skladatelj Dušan Šarac koji se prisjetio srednjoškolskih dana.

– Dok smo išlu gimnaziju jedva smo čekali da završimo, ali vrlo brzo nakon toga smo zaključili da su to najljepše godine života. Ne mogu ne spomenuti legendarnog profesora Stipu Boškovića iz kemije. Kad je počeo osmi razred, danas četvrti, pitao je: ‘Tko će studirati kemiju i srodne gluposti?’ – prisjetio se anegdote s legendarnim profesorom.

Nagrade su dodijeljenje u ukupno 12 kategorija i za najbolje učenika prvog razreda proglašena je Lucija Marija Bilić, dok je u kategoriji drugaša slavio Zvonimir Perković. Martin Bunardžija proglašen je najboljim učenikom trećeg razreda, dok je ta titula među maturantima pripala Šimi Buhi.

Nagrađeni su i oni koji su dali najveći doprinos u prirodnim i društvenim znanostima, te je tako u prvoj slavio Petar Vrvilo kojemu je ovo već četvrti Antun na polici, dok je Šime Lovrić najbolji učenik društvenih znanosti.  Grupa učenika koja je radila na organizaciji glazbene manifestacije Vrana’ primili je nagradu za doprinos u izvannastavnim aktivnostima, dok je profesor Neven Đurić primio priznanje za javnu i kulturnu djelatnost škole, ali i ono za najboljeg profesora. Muška i ženska odbojkaša ekipa slavile su u sportskim kategorijama.

Antun je i ove godine bio humanitarnog karaktera, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je Udruzi Kamenčići, kazao nam je ravnatelj Josip Paić.

– Antun je i ove godine već tradicionalno humanitranog karaktera, a sav prihod od ulaznica kao i od niza drugih aktivnosti koje smo organizirali u školi namijenili smo Udruzi Kamenčići- kazao nam je Paić.

U popratnom zabavno-glazbenom programu nastupila je klapa Gimnazijalke, pobjednici Vrane ‘Nameless’ i  Plesni teatar Sjene, dok je gošća večeri bila mlada pjevačica Ana Opačak. Ovogodišnji Antun nije prošao bez učenika Glazbene škole Ivan Lukačić i njihovog Projecta X, a maturanti su predstavili i ovogodišnji projekt nazvan ‘FILOZOFIJA/MODA/UMJETNOST’ koji su pripremili u okviru nastave iz filozofije pod mentorstvom profesorice Nives Trive.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.