Dodijeljen gimnazijski ‘Antun’, a četiri profesorice izvedbom pjesme ‘Shallow’ publiku digle na noge

Grad ne može bez škole, niti škola bez grada. Rečenica je to koja najbolje može opisati ono što Gimnazija Antuna Vrančića predstavlja u Šibeniku.

Na večeras održanoj dodjeli nagrada Gimnazije Antun Vrančić ‘Antun’ u HNK u Šibeniku nagrađeni su najbolji od najboljih. Dvanaest kategorija za dvanaest veličanstvenih učenika, bivših učenika i profesora koji su svojim radom i zalaganjem zaslužili večeras ponijeti titulu najboljih.

Nagrade su dodijeljene u ukupno 12 kategorija te je tako nagrada za najboljeg učenika prvog razreda pripala Kristijanu Šarcu, dok je u kategoriji drugaša slavila Luca Mikulandra. Marija Lovrić proglašena je najboljim učenikom trećeg razreda, dok je ta titula među maturantima pripala Mati Iviću.

Nagrađeni su i oni koji su dali najveći doprinos u prirodnim i društvenim znanostima, te je tako u prvoj kategoriji slavio Vice Perica, dok je najbolji učenik društvenih znanosti Luka Rak. Državna smotra simuliranog suđenja, odnosno učenici koji su u njoj sudjelovali, osvojili su nagradu za doprinos u izvannastavnim aktivnostima. Profesorica Žana Antunac primila je priznanje za javnu i kulturnu djelatnost škole, a ono za najboljeg profesora otišla je u ruke Ivane Relje. Muška odbojkaška ekipa slavila je u ekipi najboljeg sportaša, dok je ženskoj košarkaškoj ekipi ta titula pripala u kategoriji najbolje sportašice. Nagradu u kategoriji bivšeg poznatog učenika dobio Dragan Roša, znanstvenik i djelatnik Zvjezdarnice Zagreb.

Antun je i ove godine bio humanitarnog karaktera, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je Hrvoju Dugopoljcu koji je prošle godine teško ozlijeđen u prometnoj nesreći, kazao je ravnatelj Josip Paić.

– Antun je i ove godine već tradicionalno humanitranog karaktera, a sav prihod od ulaznica kao i od niza drugih aktivnosti koje smo organizirali u školi tijekom godine namijenili smo 26-godišnjem Hrvoju Dugopoljcu koji se trenutno nalazi na rehabilitaciji- kazao je ravnatelj Paić.

U popratnom zabavno-glazbenom programu nastupila je ženska klapa Gimnazijalke, Sjene, učenici Glazbene škole Ivan Lukačić i lanjski pobjednici Vrane ‘Antilae’, a upriličena je i modna revija. Profesori su nosili zanimljive kreacije od recikliranih materijala, a cilj je bio ukazati na probleme očuvanja okoliša i zagađenja planeta. Gošća večeri bila je mlada pjevačica Antonela Doko, a najveće ovacije dobile su ‘The Pumpkins’, četiri profesorice koje su svojim vokalnim sposobnostima oduševile sve.

Danijela Grubišić, Lorana Antunac, Ana Bogadi i Marijana Cvitanović otpjevale su dvije pjesme, a izvedba hita ‘Shallow’ podigla je publiku na noge.

 

 

Gimanzijske profesorice izvode pjesmu… – SNAGA Šibenski portal

Gimanzijske profesorice izvode pjesmu Shallow

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.