Dodijeljene ‘Nagrade Dijana Klarić’: Šibenčanin Luka Petričević ima najbolje oko za fotografiju

U sklopu sedmog izdanja Croatian travel festivala večeras su na Maloj loži dodijeljene  ‘Nagrade Dijana Klarić’ pokrenute u znak sjećanja na mladu, prerano preminulu šibensku putnicu i fotografkinju. Nagrada Dijana Klarić dodijeljena je prvi put 2013. godine, i od tada se dodjeljuje jednom godišnje prilikom Festivala putnika i to u pet kategorija.

– Ove je godine na natječaj pristiglo čak 115 prijava i ovom prilikom čestitamo svim putnicima i putnicama,  koji ne samo da neumorno putuju već i dijele svoje iskustvo s nama javljajući se na natječaj-kazala je voditeljica dodjele.

FF2 f4 f5

Nagrada Dijana Klarić drvena je statua nadahnuta tetovažom spirale koju je Dijana nosila na lijevom zapešću, a u mnogim drevnim kulturama smatrala se simbolom vječnog života koji podsjeća na neprestano kretanje života u svemiru. Spirale je ove godine majstorski izradio šibenski umjetnik Mario Lulas čije radove ovdašnja publika poznaje i kao Lulas Art.

F3

Nagradu za putnika godine i najbolji projekt osvojio je Tomica Kristić iz Varaždina  za ‘Putovanje u Međuzemlje’. Tomica je trenutno  na svom životnom putovanju koje je započeo davne 2015. godine. Plan puta je (kako on kaže) vrlo jednostavan: iz Hrvatske doći do Novog Zelanda, i to autostopom! Do sada je prošao kroz 17 zemalja, upravo je napustio Vijetnam, a do cilja ima još desetak zemalja! U te dvije godine i osam mjeseci autostopom je prošao preko 20.000 kilometara.

U kategoriji najboljeg putopisa nagrada je pripala Vesni Ploh za ‘Pisma s Camina’, dok je Matej Perkov pobjedio u kategoriji najboljeg filma.

Nagrada za najbolju fotografiju ove je godine ‘ostala’ u Šibeniku u rukama Luke Petričevića koji je žiri osvojio fotografijom snimljenom u Bangladešu.

f6 f7 f8 f10 f11 f12 f13 f14

f15

f16

f17

F1

U glazbenom dijelu programa nastupio je Mate Skračić Adaptive Quartet.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.