Dogus grupa pokrenula izmjene plana da bi u Mandalini mogli urediti plažu i izgraditi bazen

Grad Šibenik, na inicijativu privatnog investitora, pokreće izmjene Urbanističkog plana uređenja prostora Mandalina-Kuline na dijelu gdje je turska Dogus grupa prije godinu i pol izgradila hotel kako bi i prostor sadašnjeg nasipa na samoj špici poluotoka ispred objekta mogao dobiti nove, turističke sadržaje. Turski investitori tamo žele izgraditi bazen, plažnu građevinu te dječje igralište.

– Iz nekog razloga, cijelo to područje kad prođete rampu prema hotelu, ranije je određeno kao luka otvorena za javni promet. Ovim izmjenama, dio bio ostao za tu namjenu, a drugi dio bit će prenamijenjen jer nema potrebe da sve to bude luka otvorena za javni promet s obzirom na turističke sadržaje koji su već u funkciji, pojasnila je Madlena Roša Dulibić, gradska pročelnica za prostorno uređenje.

Gradsko vijeće, na sjednici u ponedjeljak, trebalo bi donijeti odluku o pokretanju procedure izmjena i dopuna UPU-a Mandalina Kuline na površini od 6,5 hektara, a očekuje se da će za to trebati nekoliko mjeseci.

Nenad Tatarinov, direktor D-Resorta za Šibenski je portal u proljeće ove godine najavio planove za prostor ispred hotela.

– Potreban nam je dodatni plažni objekt.  Namjera Dogus grupe je iskoristiti poluotok pred hotelom na način da se svima pruži dodatna usluga te poveća mogućnost da i Šibenčani dođu u Resort. Na poluotoku planiramo napraviti bar, bistro, bazen s pogledom na Šibenik i drveno sunčalište. Ništa se neće mijenjati u prostoru na način da se mijenja krajolik. Kada se ishodimo sve potrebne dozvole, krećemo u izgradnju – kazivao je Tatarinov.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.