Državno odvjetništvo protivi se prodaji bungalova dok su na pomorskom dobru na Jadriji

Možda će ipak stečajni upravitelj Rivijere Ivica Matas biti prisiljen financirati uklanjanje bungalova sa pomorskog dobra na Jadriji prije nego ih uspije prodati kao pokretninu iz stečajne mase nekadašnje perjanice turističkog gospodarstva Šibenika.

Moguće je to zaključiti iz odgovora Županijskog državnog odvjetništva na naš upit o njihovoj ulozi u stečaju Rivijere i stajalištu po pitanju prodaje bungalova.

‘Što se tiče pokušaja prodaje bungalova na Jadriji koji se koriste bez koncesijskog odobrenja na pomorskom dobru, Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku stajališta je da su bungalovi pokretnine koje treba prethodno ukloniti sa pomorskog dobra, a tek onda odlučiti o prodaji tih pokretnina’, navodi se u odgovoru ŽDO-a.

Također navode kako je Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku u stečajnom postupku nad Rivijerom zakonski zastupnik Republike Hrvatske, odnosno Ministarstva financija. Riječ je o jednom od većih vjerovnika kojem Rivijera duguje više od 2,7 milijuna kuna pa je iz svega napisanog jasno kako će na Skupštini vjerovnika, sazvanoj za 28. studenoga na Trgovačkom sudu u Zadru, predstavnik ŽDO-a dići ruku protiv predložene prodaje bungalova.

jadrija hodajuci kolegij bungalovi1

Odlučili li kojim slučajem većina vjerovnika da bungalovi idu u prodaju, potencijalni kupci moraju znati da će im temeljem odluke Lučke kapetanije biti zabranjeno korištenje bungalova dok ih ne uklone sa pomorskog dobra.

Na istoj Skupštini, kako je već pisao Šibenski portal, vjerovnici će se izjasniti i podržavaju li prodaju bivšeg hotela Krka u Šibeniku po početnoj cijeni 20.650.000 kuna.

Za razliku od derutnih bungalova, prodaja bivšeg hotela Krka važna je za namirenje vjerovnika, ali i za grad Šibenik 28. studenoga bit će prekretnica kada će taj spomenik kulture na atraktivnoj lokaciji, godinama izvan funkcije i ruglo grada, konačno biti ponuđen potencijalnim ulagačima.

riva8

Stečajni postupak Rivijere, najstarije hotelsko-turističke tvrtke u Šibeniku otvoren je 6. siječnja ove godine na Trgovačkom sudu u Zadru, što je bio očekivani rasplet nakon 446 dana neprekidne blokade zbog duga većeg od 41 milijun kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.