Dvije šibenske tvrtke na ‘Startup Campu Rijeka’

Na ovogodišnjem izdanju ‘Startup Campa Rijeka’ sudjeluju čak dva šibenska predstavnika – Marin Mrša sa svojim startupom Peekator, te Irina Demkhina i Andrej Mustafin sa svojim projektom Smartframes. Šibenski startupovi tako su se našli u uglednom društvu 13 najboljih startupova iz regije koji će u sklopu kampa uz stručnu mentorsku podršku nastaviti sa daljnjim razvojem i usavršavanjem svojih ideja.  Najuspješnija tri startupa osvojit će vrijedne nagrade, a najbolji od njih i priliku da se predstavi u moćnom ljubljanskom ABC akceleratoru.

Startup timovi u Rijeci od 13. do 17. rujna intenzivno rade s američkim mentorima koji  im pomažu da svoje ideje pretvore u posao, zatim da naprave dobar biznis plan i da se čim bolje pripreme za izlazak na tržište. Prvi pitchevi pred žirijem i mentorima već su odrađeni, a u nedjelju, posljednjeg dana kampa, sudionici će imati priliku za finalnu prezentaciju (pitch) nakon koje će biti odlučeni pobjednici ovogodišnjeg riječkog Campa.

Posebno smo ponosni što su šibenski predstavnici svoje ideje razvili uz pomoć našeg Urbanog inkubatora, a na kampu se predstavljaju sa jednim softverskim i jednom hardverskim rješenjem. Šibenčanin Marin Mrša na kampu će pokušati dalje razviti svoju web aplikaciju Peekator, namijenjenu vlasnicima ugostiteljskih objekata i trgovina, dok će Rusi sa šibenskom adresom Irina Demekhina i Andrej Mustafin, nastojati unaprijediti svoje pametne naočale za veću sigurnost vozača.

Startup Camp Rijeka se održava u STEP-RI znanstveno tehnološkom parku Sveučilišta u Rijeci, pod pokroviteljstvom ambasade Sjedinjenih država.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.