Eko radionice za malene, ali i gastroradionice za velike: NP Krka pridružila se Adventuri odličnim programom

Radionice izrade perlica od starog papira ili dekorativnih ruža od PVC vrećica te gastroradionice pripreme zdrave hrane od lokalnih namirnica, dio su programa koji će se održati u Šibeniku od 7. prosinca, a sve u sklopu Adventure i Adventurice odnosno dječjeg izdanja jedinog plastic-free adventa u Hrvatskoj.

– Manifestacija ima i ekološki predznak jer je jedina u Hrvatskoj plastic-free. Jednokratna plastika jedan je od gorućih ekoloških problema današnjice, a edukacija, prije svega mladog naraštaja, najbolji je put k stvaranju nekih novih navika, dobrih za Zemlju. Edukacija djece i zaštita okoliša idealni su motivi zbog kojih se u taj događaj uključila i Javna ustanova Nacionalni park Krka, i to ne samo kao sponzor, već i aktivno, u programskom dijelu – priopćeno je iz NP Krka.

Program Adventurice počinje 7. prosinca u Studiju Galerije sv. Krševana, gdje će se u poslijepodnevnim satima održavati radionice izrade perlica od starog papira ili ruža od PVC vrećica.

– Djeca će se okušati i u izradi pop-up čestitki s elementima reciklaže i božićnih ukrasa od odbačenih predmeta. Svim tim radionicama zajedničko je da udahnjuju život odbačenim predmetima i materijalima dajući im novo ruho i novu svrhu. Nekako se u tome krije i istinski blagdanski duh, na koji u konzumerističkoj svakodnevici ponekad zaboravimo – poručuju iz Nacionalnog parka.

S obzirom da bačena hrana predstavlja veliki moralni, ekonomski i ekološki problem, NP Krka odlučio je gastroradionicama upozoriti na taj problem.

– Zato smo se Adventuri pridružili i s gastroradionicama pripreme zdrave hrane od lokalnih namirnica: Pazi slatko!, Mućke! i Nature made! Energetske pločice, tradicionalne slatke grickalice i zdravi smoothyji naći će se na blagdanskom stolu Nacionalnog parka Krka. Pozivamo djecu i roditelje da nam se pridruže u ovoj adventskoj avanturi, da izrade božićnu kuglu za spas plave kugle na kojoj živimo, uslast prezalogaje i provedu popodne u druženju i veselju. Joy to the World – Radost svijetu! – zaključuju u priopćenju.

Detaljan program i raspored održavanja radionica provjerite OVDJE.

(FOTO: Ilustracija/Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.