Ekonomska škola Šibenik domaćin Erasmusa za 50 učenika i profesora iz pet zemalja

Na šibenskoj tvrđavi Barone svečano je otvoren Erasmus+ K2 projekta Let There Be Light (mobilnost Šibenik). Organizator i domaćin, Ekonomska škola Šibenik, partner je školama iz Njemačke, Mađarske, Italije i Turske. U razdoblju do 31. svibnja u Šibeniku će boraviti 50 sudionika, koji će u okviru projekta, kroz radionice obraditi ekološke teme, prije svega utjecaj svjetlosti na floru i faunu, iskoristivost solarne energije, obnovljive izvore energije, očuvanje okoliša, održivi razvoj te klimatske promjene.

ekonomska erazmus 260517 6

Okupljene sudionike projekta pozdravio je na tvrđavi Barone Igor Friedrich, ravnatelj Ekonomske škole, koji im je pojasino povijest lokacije na kojoj su se okupili, sve što odatle mogu vidjeti te poželio zanimljiv, poučan i ugodan boravak u Šibeniku.

ekonomska erazmus 260517 8

– Najveće bogatstvo u našim životima su ljudi koji nas okružuju. Ovdje ćete imati mogućnost upoznati toplu gostoljubivost hrvatskog naroda. Vjerujem da ćete iz Šibenika otići obogaćeni zanimljivim novim znanjem i velikim iskustvom, kazao je Friedrich.

ana gunjaca1

Po riječima koordinatorice, profesorice Ane Gunjače, Ekonomska škola pripremila je bogati radionički program za sudionike projekta.

– Iz biologije smo pripremili radionicu o utjecaju svjetlosti na živa bića, iz ekonomije kako izraditi poslovni plan vezano uz ugradnju solarnih panela na školske zgrade, ekološki riječnik i slično. Sudionici će posjetiti naše nacionalne parkove Krku i Kornate, a na Studiju energetike slušat će zanimljivo predavanje profesora doktora Marka Delimara. Konačni cilj projekta je pripremiti svu dokumentaciju potrebnu za postavljanje solarnih panela na Ekonomsku školu u Šibeniku i čekati donatore koji će pomoći u konačnoj realizaciji, kazala je Gunjača.

rita2

– Ovaj projekt je fantastičan jer učenicima i profesorima daje mogućnost da posjete nova mjesta poput ovoga. Ja sam iz Italije i ovo mi je vrlo blizu, ali nikada nisam bila ovdje pa je ovo i odlična prilika za promidžbu prelijepih mjesta. Učenici zaista uživaju ovdje, a ovdje mogu sresti učenike iz nekoliko zemalja, steći neka nova iskustva u radionicama i upoznati ljude. Odličan način da se povežu škola, stjecanje znanja i posjećivanje novih lokacija. Učenike moramo početi odgajati vrlo, vrlo rano kako bi poštivali okoliš, a najbolje iskustvo je u kontaktu sa ovako lijepim mjestima i krajolicima, koje ne želimo mijenjati i uzalud potrošiti, kazala je profesorica Rita Guardiani.

ekonomska erazmus 260517 9

ekonomska erazmus 260517 7

ekonomska erazmus 260517 2

ekonomska erazmus 260517 1

ekonomska erazmus 260517 10

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.