Elaborat će za tri mjeseca odrediti sudbinu odašiljača na tvrđavi svetog Ivana

Grad Šibenik i tvrtka Odašiljači i veze potpisali su ugovor o izradi Elaborata o izmještanju odašiljača sa tvrđave svetog Ivana čije je uređenje zapravo počelo završenim arheološkim istraživanjima prošlog tjedna.

‘Elaborat bi trebao pokazati konkretne podatke i eventualne mogućnosti izmještanja odašiljača na tvrđavi sv. Ivana. Prikupljanje podataka potrajat će oko tri mjeseca, nakon čega će biti definirana sudbina elektroničke komunikacijske infrastrukture, odnosno druge povezane opreme na tvrđavi.’, rekao je Matija Bumbak, pročelnik za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika.

Elaborat uključuje analizu postojeće pokrivenosti radijskim i televizijskim signalima koje odašiljaju OiV s lokacije Šibenik Šubićevac, kao i tehnološke podatke prikupljene od svih postojećih zakupnika i korisnika OiV –ovih usluga elektroničkih komunikacija s postojeće lokacije. Obuhvatit će i procjenu utjecaja na pokrivenost stanovništva radijskim i televizijskim signalom, te analizu geografske kompatibilnosti potencijalnih zamjenskih lokacija.

Vrijednost ugovora je oko 112 tisuća kuna, a izrada Elaborata bit će financirana sredstvima Europskog fonda, predviđenim za realizaciju projekta Revitalizacije tvrđave sv. Ivana za koju je Europa osigurala 41, a još 9 milijuna će biti izdvojeno iz gradskog proračuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.