FOTO: Brodarički školarci dobili uniforme s logom koji su sami izradili

Učenice i učenici Osnovne škole Brodarica u plavim majicama pozirali su u obliku broda na početku školske godine za 525. po redu Milenijsku fotografiju Šime Strikomana. Zajedničko fotografiranje povodom uvođenja školskih uniformi, ali i činjenice da je škola po prvi put od svog osnutka 1998. godine premašila brojku od 300 učenika, organizirao je ravnatelj Emil Božikov.

-Već desetak godina smo kao škola pokušavali dobiti suglasnost roditelja za uvođenje uniformi i krajem prošle školske godine to se konačno realiziralo. Čak su i roditelji koji ispočetka nisu bili za, rekli da će se prikloniti odluci koju donese većina. Boju majice smo izabrali simbolično jer je riječ o školi koja se nalazi na Brodarici, to je boja mjesta i vezana je uz more, a i u to se uklopio i logo škole, barka s jedrima, koji su učenici sami izradili prije tri godine s nastavnikom likovnog odgoja. Povod za Milenijsku fotografiju je i činjenica što je OŠ Brodarica, zajedno s područnim uredima Krapanj i Grebaštica, ove godine premašila brojku od 300 učenika. Kada je škola prije 16 godina otvorila imali smo 192 učenika i tokom godina bilježimo porast – kazao nam je Božikova.

Za svakog učenika su predviđene četiri majice, dvije kratkih i dvije dugih rukava, a škola je na javnoj nabavi odabrala one hrvatskog proizvođača, Galeb iz Omiša.

strikoman-brodarica

foto: Šime Strikoman

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.