FOTO Burić se spustio do dna: U listopadu ćemo opet biti na betonskoj ploči Poljane od koje smo krenuli

Završetak iskopa i temeljenja podzemne garaže na Poljani i trenutak postavljanja druge kranske dizalice, šibenski gradonačelnik Željko Burić sa zamjenicima, iskoristio je za obilazak gradilišta na kojem tvrtka Lavčević obavlja radove vrijedne 49 milijuna kuna.

– Optimistično je gledati ovdje sa dna da smo se konačno počeli izvlačiti iz rupe. Uz izgrađene temelje počeli su se izdizati zidovi i stupovi, a cilj je da u listopadu ponovo dođemo do betonske ploče od koje smo i krenuli 1. listopada prošle godine. Ovo zahtjevno gradilište i moram izraziti moje oduševljenje izvođačem radova koji doslovno ovih pet-šest mjeseci ni u jednom trenutku, pa ni u kasnim večernjim satima, nije stao s radovima. To pokazuje i s kolikom je ozbiljnošću ova gradska uprava ušla u ovaj projekt svjesna da se radi u samom centru grada i da projekt mora biti što prije završen jer je to garancija opstanka i stare gradske jezgre i onih koji tu stanuju, ali i onih koji žive od stare gradske jezgre – rekao je gradonačelnik Burić.

Do sada je utrošeno oko 6,5 milijuna kuna od ugovorene cijene radova.

– Sav ugovoreni novac neće biti utrošen samo na garažu s tri etaže i 256 parkirnih mjesta. Na taj dio ide 31,5 milijun kuna, a preostali novac uložit će se u uređenje centralnog gradskog trga Poljane po smjernicama konzervatora i po nagrađenom projektu, uređenje obodne prometnice sa zamjenom svih semafora, uređenje i prezentaciju arheologije u kontaktnoj zoni Poljane i Gradske knjižnice i sam sadržaj na Poljani. Armiranobetonska konstrukcija trebala bi biti završena do jeseni, a u nju bi trebalo biti ugrađeno 500 tisuća kilograma željeza i 5.000 kubika betona – detaljno je opisao Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

Izvođač radova zadovoljan je odrađenom prvom fazom zemljanih radova koji su protekli u najboljem redu uz malo više muke oko lomljenja šibenske stine.

– Sva iznenađenja riješena su u hodu s cijelom ekipom na gradilištu, a sada smo već u drugoj fazi betoniranja i planiramo u listopadu završiti konstrukciju. Tada prelazimo na uređenje plohe trga i rekonstrukciju okolnih cesta – kazao je Joško Galić, predstavnik izvođača radova, apelirajući još jednom na građane da se ne približavaju ogradi gradilišta i samom rubu jame u želji da uhvate svaki trenutak gradnje jer gradilište ima svoj nadzor, a radnicima znatiželjni promatrači stvaraju probleme.

Za Gorana Bulata, direktora Gradskog parkinga, koji financira izgradnju troetažne garaže pod Poljanom, sama slika gradilišta govori najviše.

– Drago mi je što smo već krenuli s drugom fazom i sve ide u skladu s projektom i rokovima. Možemo očekivati da će ovom dinamikom ići i radovi koji slijede, a veseli nas što smo dobili ovako kvalitetnog izvođača i nadzor. Tempo radova pratimo i financijski, po ispostavljenim situacijama odmah ide plaćanje i nadam se da će i financijski tako ići do kraja – poručio je Bulat.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.