FOTO Emocije na simpoziju liječnika: Primalje šibenske bolnice dobile zahvalnice za dugogodišnji rad

Primalje šibenskog Odjela ginekologije i opsterticije, među kojima su Zdenka Pavić, Marija Šupe, Mila Rončević, čiju je nagradu posthumno primio njezin sin Bore te Ana Pavić, Mladena Klisović, Edi Baica, Zorica Blažeković, Tereza Peraić i Mila Periša, nagrađene su danas zahvalnicama za predan dugogodišnji rad na Odjelu ginekologije i opsterticije šibenske Opće bolnice. Nagrade su im dodijeljene na tvrđavi sv. Mihovila gdje se održava drugi dan simpozija ‘Multidisciplinarni pristup distociji fetalnih ramena i parezi pelksusa brahijalisa’.

– Ovo je prvi hrvatski samorodni grad u kojem se rađaju najveća djeca i za to doktori nemaju objašnjenje. Ono što je danas posebno jest to što smo mi odlučili dodijeliti diplome, odnosno zahvalnice našim djelatnicima koji su zaslužni za sve lijepo u našoj rađaonici. Svima njima jedno veliko hvala – poručio je ginekolog dr. Ivan Zmijanović.

Nagrađene primalje nisu krile emocije tijekom dodjele zahvalnica.

– Sjećam se još uvijek puno trenutaka koje smo zajedno proveli i želim vam svima sve najbolje, da vam bude lijepo kao što je meni bilo – izjavila je Marija Šupe, umirovljena primalja i dobitnica nagrade.

Simpozij su organizirali šibenska podružnica Hrvatskog liječničkog zbora, Klinika za ginekologiju i porodništvo KB Sv. Duh, Klinika za ženske bolesti i porođaje KBC Zagreb, Odjel za ginekologiju i opstetriciju OB Šibenik, Akademija medicinskih znanosti Hrvatske – podružnica Split i Hrvatsko katoličko sveučilište u Zagrebu.

– To je samo jedan u nizu događaja kojeg mi organiziramo tijekom godine. Bolnica maksimalno podupire rad svojih specijalista, ne samo rad u struci nego i znanstveni rad, a ovo je upravo ta tema. Naši doktori su u praćenju ovih dijagnoza objavili radove koje su htjeli prikazati na simpoziju, a Šibenik je, s obzirom na svoju tradiciju, uvijek imao značajno mjesto u ginekologiji. Zahvalnice su ideja Odjela ginekologije da se nagrade ljudi koji su cijeli svoj radni vijek proveli na odjelu – poručila je ravnateljica OB Šibenik Sanja Jakelić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.