FOTO Europljani upoznali mračnu stranu Šibenika i oduševili se

Nakon što je Udruga turističkih vodiča Mihovil Šibenik u veljači ove godine predstavila turu ‘Mračna strana srednjovjekovnog Šibenika’, danas su partneri europskog projekta SHARE imali priliku ‘prošetati’ kroz zanimljivu šibensku povijest.

Tematska tura, po prvi put na engleskom jeziku, započela je u parku, a na putu prema kraju ture na kvartiru, odnosno ‘buti poviše Skippera’, kostimirane članice Udruge vodiča Mihovil ispričale su tajne priče Šibenika od 13. do 17. stoljeća. Sudionici projekta tako su imali prilike čuti sve o flagelantima, kugi i šibenskim vješticama Mrni i Dobri.

a1 a2 a3

Šibenik ima veliki potencijal zbog kojeg turizam ne bi trebao biti ograničen samo na ljetne mjesece, a upravo ova tura to dokazuje, smatra Petar Mišura, voditelj projekta SHARE.

– Na turi su sudjelovali projektni partneri, odnosno predstavnici gradova, regija i sveučilišta koji su sudjelovali u projektu. Htjeli smo im pokazati najbolje što Šibenik ima, a upravo je ova tura nešto što mislimo da je sjajna stvar koju treba promovirati. Ovo je samo još jedan dokaz da na temelju ovakvih proizvoda Šibenik može imati turizam tijekom cijele godine. Komentari sudionika su odlični i zadovoljni su viđenim – kazao nam je Mišura.

a5

Podsjetimo, cilj ovakvog načina razgleda grada je očuvanje nematerijalne baštine, te promocija usmene predaja na nov i inovativan način, ali i upoznavanje sudionika sa zanimljivim činjenicama o životu ljudi u srednjem vijeku.

a6 a7 a9 a10 a11 a12

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.