Kad nitko neće, ima tko hoće

FOTO Gosti iz Poljske na Jadriji prebojali ‘sramotu’ svojih zemljaka: ‘Ovo radim za svoju dušu’Foto: Sanja Kučeković

Neprimjerenih navijačkih grafita, koje su u svom noćnom pohodu početkom srpnja autolakom ispisali nepoznati gosti iz Poljske, više nema na lukobranima nekoliko mula na Jadriji. Prebojali su ih njihovi sunarodnjaci, bračni par Waldemar i Dorota, gost u apartmanu Sanje Kučeković, koji drugu godinu ljetuje na Jadriji.

– Moj gost iz Poljske samoinicijativno je nabavio boju i zajedno sa suprugom u petak navečer prebojao sve grafite kojima su njegovi sunarodnjaci u jednoj noći devastirali izgled tih mulića. Ono što smo mi kao zajednica trebali učiniti, a ne samo se čuditi, napravio je pojedinac, gost Jadrije, koji nije mogao ostati ravnodušan na postupak svojih zemljaka. Nekoliko dana nije bio miran i stalno se raspitivao kako bi on mogao pomoći da ta sramota za Poljake nestane. Moram priznati da sam ga odgovarala od njegovog nauma, jer sam smatrala da bi Mjesni odbor Jadrije to trebao riješiti, unatoč možda i puno većim problemima koji muče Jadrijaše – priča nam Sanja Kučeković dok supružnici iz Poljske, nakon neplaniranog pituravanja na godišnjem odmoru, danas obilaze Split.

Gost iz Poljske vidio je da su vijest Šibenskog portala o divljanju poljskih navijača na Jadriji prenijeli i neki mediji u njegovoj zemlji, a u komentarima su se brojni Poljaci ograđivali od takvog vandalizma i ispričavali zbog ponašanja nekolicine svojih sunarodnjaka.

– Rekao mi je da to radi za svoju dušu. Ostavio me bez pravog odgovora. Zahvalila sam mu u ime svih Jadrijaša na lijepoj gesti. I prije njega imala sam goste iz Poljske koji su se također zgražali zbog grafita poljskih navijača, a gospodin Waldemar je odlučio otići i korak dalje. Naši su nam gosti pokazao kako smo mi trebali djelovati. Mi smo se tri dana čudili, a nakon toga nam je sve to postalo normalno. Njemu i supruzi nije i odlučili su osvjetlati obraz svih Poljaka koji su u Hrvatskoj lijepo primljeni gosti – kaže Sanja Kučeković nadajući se da smo svi iz ovog velikodušnog čina ponešto naučili.

FOTO Jutro je Jadrijašima otkrilo posljedice noćnog pohoda poljskih navijača

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.