FOTO Je li sanacija igrališta na Šubićevcu takav bauk? Nadležni mjesecima obećavaju, a djeca i dalje u rupe upadaju…

Razvaljena gumena podloga dječjeg igrališta na Šubićevcu i dalje čeka sanaciju. Bijesnim roditeljima koji odlaze tamo s mališanima doslovno je prekipjelo jer su se, sada već treći put, obratili redakciji Šibenskog portala, razočarani što gradski organi ni tri mjeseca kasnije nisu bili u stanju zakrpati podlogu na kojoj se svakodnevno igraju deseci djece.

– Gospodin Lucić je 15. studenog rekao da će igralište biti sanirano za par dana. Mo’š mislit’ – poručila je jedna šibenska majka čiji su podaci poznati redakciji.

Nazvali smo ponovno Mira Lucića, prvog šefa šibenskih komunalaca koji je i ovaj put kazao kako će poslati svoje redare da izvide o čemu je riječ.

– Naša igrališta redari redovno obilaze, a poslat ću ih sad opet tamo na Šubićevac. Ja ne stignem kao pročelnik otići na sve problematične lokacije, zato su redari tu da evidentiraju oštećenja – izjavio je Lucić i proslijedio nas na Zeleni grad koji je zadužen za sanaciju manjih oštećenja.

igraliste subicevac 2
Dječje igralište na Šubićevcu/Čitateljica Šibenskog portala
igraliste subicevac
Dječje igralište na Šubićevcu/Čitateljica Šibenskog portala

Novica Ljubičić, direktor Zelenog grada, kazao nam je kako oni tamo redovito kose travu, a za sanaciju igrališta nisu dosad dobili nikakav nalog.

– Komunalci će sada izaći na teren i ukoliko je riječ o sitnim problemima, mi ćemo ih sanirati, a ako je oštećenje veće, onda Komunalni odjel mora taj posao dati dobavljačima koji nabavljaju te specifične dijelove – poručuje Ljubičić.

Podsjetimo, roditeljima djece koja se svakodnevno igraju na igralištu, nakon što su godinu i pol dana čekali obnovu igrališta s kojeg je nepoznati vandal ili više njih iščupalo gumenu podlogu, dozlogrdilo je čekanje pa su se početkom listopada obratili redakciji Šibenskog portala kako bi javno iznijeli svoje nezadovoljstvo. ‘Između svake kocke ima 15 centimetara razmaka! Kad djeca nogom zakorače u rupu, padaju k’o kruške. Stanje igrališta je katastrofa‘, poručili su tada roditelji. Mjesec dana kasnije ponovno su upozorili da je stanje nepromijenjeno, a sada je, poručuju, ovo postalo sramotno.

igraliste subicevac 3
Dječje igralište na Šubićevcu/Čitateljica Šibenskog portala
igraliste subicevac 4
Razvaljena gumena podloga/Čitateljica Šibenskog portala

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.