Uoči prvog eventa

FOTO Kad se festivalske ruke slože: Organizatori i volonteri danas čistili Martinsku od smeća

Predstavnici svih šest festivala, koji će se ovo ljeto odvijati na Martinskoj, danas su čistili taj prostor nasuprot Šibenika koji je više od tri desetljeća bio zapušten. Prvi sa svojim programom sljedeći petak kreće Regius, a svakog tjedna će se izmjenjivati Seasplash, Kanal Fest, Nox, Membrain i Blast, dok će u međuvremenu i momci iz udruge Oksid održati ‘warm up’ svog TLM festivala.

Organizatori i volonteri čistili su danas, među ostalima, prilazne putove, sjekli makiju, uklanjali fekalije, WC papire i prezervative kako bi Martinska prve festivalske goste dočekala spremna. Također, postavljaju ogradu i kemijske WC-ove, a ističu kako ništa ne bi bilo moguće bez velike podrške Grada Šibenika i Turističke zajednice.

– Želimo od Martinske napraviti pravu festivalsku destinaciju kakva priliči jednom takvom dijelu grada. Naravno, organizacijom festivala Martinska će oživjeti čemu smo svjedočili već i danas kada su stizali automobili, kamperi i mladi ljudi iz cijelog svijeta – kazao nam je jedan od organizatora festivala.

Inače, za Martinsku odnedavno vozi i brod, odnosno brodska linija šest puta dnevno spaja Mandalinu, rivu i Banj. Za Martinsku će biti uvedene i posebne brodske linije u vrijeme festivala, a cijena karata će biti vrlo niska i kretat će se oko 10 kuna.

Podsjetimo, prvi je na redu Regius koji će biti održan 12. i 13. srpnja, a osam bendova i pet DJ setova izmijenit će se kroz dva dana devetog izdanja festivala. Na novu festivalsku meku stižu Električni orgazam, Eyesburn, Zoster, Sajsi MC, Stoka, Cold Snap, Them Moose Rush, Piknik Park…

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.