FOTO Krapljani 10 godina čekali novu šetnicu. Sada su je konačno dobili na zapadnom dijelu otoka

Završene radove na adaptaciji 1,3 kilometra duge šetnice na zapadnom dijelu otoka Krapnja, vrijedne 650 tisuća kuna od kojih je Grad Šibenik od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobio 370 tisuća kuna kroz program za otoke, obišao je danas šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta.

Projektom je obuhvaćeno uređenje šetnice ukupne dužine 1.320 metara, a koja je zbog djelovanja mora i vjetra bila u izuzetno lošem stanju.

IMG_4748

– S izradom se krenulo prije desetak godina, ali je napravljen samo rubnjak u dužini od kilometra i 160 metara, ali je on razrušen uslijed djelovanja mora to jest plime i oseke, te ga je bilo potrebno nanovo renovirati i betonirati. Za sljedeću godinu u planu je po istom natječaju izraditi sportski park na otoku Zlarinu i nastaviti sanaciju puteva na otoku Žirju – kazao je Mileta.

Predsjednik Mjesnog odbora Krapanj Tomislav Tanfara prenio je zadovoljstvo otočana uređenjem i proširenjem šetnice te je zahvalio Gradu na suradnji u realizaciji tog projekta, ali i upozorio na probleme otočana.

IMG_4730

–  Stalnih stanovnika na Krapnju je otprilike 120od kojih je možda tek dvadesetak mlađih od 50 godina. Oko 60 do 70 posto kuća je u vlasništvu ‘vikendaša’ tako da preko ljeta broj ljudi naraste i do tisuću što bi bio optimum za otok. Problem Krapnja je da je to jedini otok šibenskog arhipelga koji, da bi došao do Šibenika, mora koristiti dva prijevozna sredstva, dakle brod i auto odnosno autobus. Jedno vrijeme je bilo govora o tome da se napravi most ili tunel, ali mišljenja sam da bi bilo kakvi spoj Krapnja s kopnom učinilo to da Krapanj više ne bi bio Krapanj – zaključio je Tanfara.

IMG_4740

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.