FOTO Ljubičić ogorčen ponašanjem građevinara na Žirju: Godinama mi radimo njihov posao

Dok buja pošast odbacivanja svakojakog otpada u prirodu i raste broj divljih deponija smeća, proljeće otkriva kako i građevinari na sve načine pokušavaju uštedjeti na odvozu građevinskog otpada. Ovih dana Žirje je zatrpano krupnim otpadom u kojem je veliki dio materijal koji su odložili oni koji obnavljaju ili grade objekte na tom otoku. O stanju na tom najudaljenijem naseljenom šibenskom otoku svjedoče fotografije gomila otpada koji čeka na odvoz sa otoka, snimljene krajem prošlog tjedna.

– Na Žirju se pojavio problem s odvozom sitnog i krupnog otpada. Turisti su nam već počeli posjećivati otok, a smeće se samo gomila. Molim vas da objavite fotografije hrpa smeća jer možda će mjerodavni nakon toga reagirati – piše nam čitatelj Šibenskog portala sa Žirja.

Uskrsni blagdani i Praznik rada bili su odlične prilike za spajanje kratkog odmora pa su tako i na Žirje stigli brojni vikendaši i gosti. Svi su oni iskoristili priliku za proljetno pospremanje i logično je da je količina otpada naglo porasla. Isto se događa u svim našim turističkim mjestima što ni u kom slučaju ne bi trebalo biti iznenađenje za komunalno poduzeće Zeleni grad i ljude koji planiraju raspored odvoza otpada.

– Sav komunalni otpad već smo odvezli sa Žirja. Za odvoz krupnog otpada dogovorit ćemo se, kao i svake godine, s predstavnicima Mjesnog odbora i tada ćemo na otok dopremiti veliki rol-kontejner u koji će građani moći ubaciti sav krupni otpad. Problem su na Žirju građevinari koji ne zbrinjavaju svoj otpad već ga jednostavno odbacuju uz kontejnere. Taj ćemo problem morati rješavati s komunalnim redarstvom Grada Šibenika jer naša obaveza nije odvoz građevinskog otpada i to nam gomila troškove koje bi trebali snositi sami investitori gradnje. Ovako izvan sezone mi odrađujemo njihovu obavezu i zbog toga imamo neplanirane troškove – kazao nam je Novica Ljubičić, direktor Zelenog grada.

U slučaju da imate zanimljivu vijest ili fotografiju, ili na nešto želite ukazati, obratite nam se na e-mail: urednik@sibenskiportal.hr ili u inbox naše Facebook stranice.

Foto: čitatelj Šibenskog portala

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.