FOTO Lovro Vudrag i Karlo Plahinek u Vukovarskoj slikaju mural posvećen Gradu heroju

Mural posvećen Gradu heroju u Vukovarskoj ulici u Šibeniku slikaju umjetnici Lovro Vudrag i Karlo Plahinek povodom nadolazeće 27. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

– Uoči nadolazećeg Dana sjećanja na žrtvu Vukovara odlučili smo se potporni zid u ulici koja nosi ime ovog grada oslikati prepoznatljivim simbolima obaju gradova te na taj način simbolično odati počast herojskoj obrani Vukovara i svim žrtvama Domovinskog rata. Grad Šibenik i Grad Vukovar povezuje dugogodišnji Sporazum o prijateljstvu, a oba grada su ujedno i stradalnici Domovinskog rata – izjavio je šibenski dogradonačelnik Paško Rakić koji je posjetio umjetnike.

mural vukovarska 2

Prema idejnoj skici, mural se sastoji od dva segmenta koji čine prepoznatljivi simboli, Vukovarski vodotoranj i Šibenski most.

– Lijeva kompozicija prikazuje vodotoranj u nastanku i nakon Domovinskog rata, dok desna kompozicija sačinjava staru grafiku panorame Šibenika i Šibenskog mosta kao simbola modernijeg doba, ali ujedno i obrane grada Šibenika u Domovinskom ratu – istaknuli su Vudrag i Plahinek.

Ukoliko im vrijeme bude išlo na ruku, mural bi trebao biti završen za nekoliko dana.

mural vukovarska vukovarska

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.