FOTO Mlada Šibenčanka Antonela vaše će najdraže cvijeće ‘zarobiti’ u divne komade nakita

Iako je studentica druge godine Pravnog fakulteta u Splitu, 20 –godišnja Šibenčanka Antonela Jurišić često odmor od knjige nađe u neobičnom hobiju. Antonela, naime, izrađuje unikatan nakit od različitih vrsta suhog prešanog cvijeća koje je ‘zarobljeno’ u divne komade koji su u manje od tri mjeseca osvojili srca više od dvije tisuće pratitelja na njezinom Instagramu ‘La_cvita’.

– Počela sam prije nekoliko godina sa izradom klasičnog nakita. To sam u početku nosila ja, a često sam ih poklanjala i svojim prijateljicama. Međutim, ideja za izradu ove vrste nakita pala mi je na pamet prije dvije godine, kada sam imala maturalnu. Dobila sam valjda najljepši buket koji sam ikad vidjela i htjela sam ga sačuvati za uspomenu. Pokušala sam sve i na kraju mi je sinulo da bi ga mogla sačuvati u obliku nakita – počinje Antonela koja je za sad jedina kreativka u svojoj obitelji.

antonela la cvita (4)

Kako je i inače ljubiteljica minimalizma, ni ne čudi što je izabrala nježniji nakit koji je potpuno drugačiji od drugih. Proces izrade je ponekad dugotrajan, jer sve ovisi o brzini sušenja raznih vrsta cvijeća.

– Nekad imam suhog cvijeća na ‘lageru’, a nekad moram otići po okolnim mjestima i tada uberem sve što mi se sviđa.  Proces sušenja traje okvirno tjedan dana, zimi je to malo duže. Nakon sušenja, sve ostalo brzo ide i svaki je moj komad unikatan. Iako se čini da su slični, nema šanse da se poklapaju. Tu su, naravno, i sušeni buketići koje mi pošalju ljudi s molbom da im ih sačuvam za uspomenu. Nedavno mi se javila jedna žena koja me zamolila da joj od cvijeća iz njezinog vjenčanog buketa napravim naušnice i medaljon. Nakon što mi je poslala buket, pojasnila mi je što točno želi. Žena je bila oduševljena, a to je prekrasno za čuti. Nekako je personalizirano, u taj nakit ugrađena su posebna sjećanja – priča Antonela koja kaže kako joj je stan u kreativnom neredu jer joj je cvijeće po svuda, a poglavito u kuhinji.

antonela la cvita (2)

Velika čast bila joj je sudjelovati u akciji ‘Vito za palčiće’, za koju je u humanitarne svrhe izradila brojne narukvice, naušnice i ogrlice kako bi i sama pomogla malim borcima.  Najveća podrška joj je otac, koji je stručno oko i prvi žiri prije nego što konačan proizvod ugleda svijetlo dana, odnosno Instagrama. Buduća pravnica ne krije kako se vidi i u jednom i u drugom poslu.

– Svašta sam htjela upisati, bilo je tu svega kreativnog, no ipak sam se odlučila na Pravni fakultet. Imam brojne ideje, nisam još potpuno sigurna koji će mi novi projekt ili rad biti. Mislim da se svatko tko ima neku ideju ili nešto o čemu razmišlja stalno treba uhvatiti u koštac s tim. Nikad ne znaš što se može izroditi iz toga – zaključuje mlada Antonela koja ne isključuje opciju da jednog dana bude kreativna pravnica.

antonela la cvita (5) antonela la cvita (6)

la cvita cvijece

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.