FOTO Na stotine hodočasnika stiže u Vrpolje: ‘Gospi dolazim svake godine, skupim snagu za sve što me čeka u budućnosti’

U Vrpolju se danas slavi blagdan Velike Gospe, a na stotine hodočasnika uputilo se jučer i jutros rano ujutro prema Marijanskim svetištima diljem Hrvatske. Među njima je i Nina koja svake godine s obitelji i prijateljima ide na ‘malo hodočašće’.

-U srcu imamo posebne nakane, nosimo svoju obitelj i prijatelje i dva sata hodamo u molitvi, miru i sabranosti. Šetamo u grupi, ali svatko u svojoj molitvi. Dolaskom u Vrpolje prva je na redu sveta ispovijed, a onda i misa. Posebno pozdravljamo našu Majčicu – kazala je mlada Šibenčanka.

velika gospa vrpolje 2018 (4)

Vjernici Veliku Gospu najprije prepoznaju u poniznoj službenici koja je prihvatila Božji izazov i svoj je život uskladila s Božjom riječju: ‘Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!’.

U Vrpolje je stigla i Danijela, koja nam je kazala kako u Vrpolje odlazi svaku godinu.

-Idemo mama i ja, želimo se pomoliti za naše žive, ali i zapaliti svijeće i moliti za naše pokojne. Divno je vidjeti koliko ljudi ovdje dolazi poslušati misu, kako bi, kao i ja, skupili snage za budućnost i sve ono što nas na našem putu čeka – priča.

velika gospa vrpolje 2018 (1) velika gospa vrpolje 2018 (2) velika gospa vrpolje 2018 (3) velika gospa vrpolje 2018 (5) velika gospa vrpolje 2018 (6) velika gospa vrpolje 2018 (7) velika gospa vrpolje 2018 (8) velika gospa vrpolje 2018 (9) velika gospa vrpolje 2018 (10) velika gospa vrpolje 2018 (12) velika gospa vrpolje 2018 (13)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.