FOTO Navala na šaltere prvog u mjesecu: JABA otišla u povijest, ali HPB nastavio dobru praksu

Prvim danom travnja Jadranska banka otišla je u povijest pripajanjem Hrvatskoj poštanskoj banci, a uobičajeno velike gužve u poslovnicama od ranoga jutra govore da je HPB nastavio praksu JABA-e koja je isplaćivala mirovinu penzionerima prvog u mjesecu.

– Dobio sam i PIN i karticu poštom na kućnu adresu i evo bez da čekam red na šalteru, bez po’ muka sam podigao novac – govori nam penzioner Joško Ćaleta.

U toj gužvi dio građana se snašao, ali neki ipak nisu, ponajprije jer im je podizanje novca s bankomata sada malo drugačije, a moraju naučiti i novi PIN.

– Ne razumin se ja u to. Meni je jednostavnije otići na šalter i digniti penziju, malo ću se išćakulat’ dok čekam red i prođe vrime za čas – priča nam umirovljenica Cvita Prgin.

Podsjetimo, klijentima su prije pripajanja Jadranske banke HPB-u dostavljene nove kartice. Na raspolaganju im je mreža sa 534 bankomata HPB-a na kojima mogu podići gotovinu bez naknade. Na bankomatima i POS uređajima bit će omogućeno obavljanje transakcija i umirovljenici od danas mogu podići svoje mirovine u svim HPB poslovnicama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.