FOTO Noć muzeja na radost brojnih Šibenčana: ‘Svi znamo i osjećamo kako je Šibenik grad sporta’

Na radost mnogobrojnih sugrađana, Noć muzeja u Šibeniku večeras je u potpunosti bila u znaku sporta. Uz Muzej grada Šibenika koji je danas pripremio bogat program, obilježavanju su se pridružili i Šibenski funcuti koji su otvorili ovogodišnju manifestaciju programom na Baldekinu ‘U sjećanje na Dražena’. Ispred spomenika Draženu Petroviću položeni su vijenci, a Funcuti su se ispred koša u Preradovićevoj ulici prisjetili trenutka osnivanja šibenske navijačke skupine.

noc muzeja 2018 sport (2) noc muzeja 2018 sport (11)

Noć muzeja službeno je otvorena u 19 sati nastupom plesnih skupina, nakon čega je uz kratke govore otvorena tribina ‘Šibenski sportski vremeplov’. Voditelj tribine, Zlatko Jurić kazao je kako mu je iznimno drago što je Muzej grada Šibenika domaćin ‘Sportskog vremeplova’ na kojem su danas sudjelovali Linda Antić Borak, Mile Ant Nakić, Nikica Cukrov, Darko Rogulić, Marin Paić te najmlađi gost Grgur Zlatoper.

Okupljenima se kratko obratio i državni tajnik, Ivica Poljičak koji je rekao kako mu je iznimno drago večeras biti u Šibeniku.

– Svi znamo i osjećamo kako je Šibenik grad sporta, a duboko sam uvjeren kako će to biti i u buduće. Kao što su nekad davno šibenska dica stvarala sadašnju povijest šibenskoga sporta, neka nova dica to će ponovo raditi u budućnosti te pronositi svima nama na ponos ime grada Šibenika – kratko je rekao.

noc muzeja

Također, u suradnji s murterskim kuharima pripremljeno je i gastro iznenađenje s kornatskim specijalitetima, a nakon tribine u 21 sati počet će i Šibenski sportski kviz.

noc muzeja 2018 sport (1) noc muzeja 2018 sport (3) noc muzeja 2018 sport (4) noc muzeja 2018 sport (5) noc muzeja 2018 sport (6) noc muzeja 2018 sport (7) noc muzeja 2018 sport (8) noc muzeja 2018 sport (9) noc muzeja 2018 sport (10) noc muzeja 2018 sport (13) noc muzeja 2018 sport (14)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.