FOTO Novo lice nekad zapuštene zelene površine: Podno Katedrale nove pitospore i lavanda

Na zelenoj površini podno katedrale svetog Jakova završeno je hortikulturno uređenje. Nakon što je postavljen sustav za navodnjavanje, uz zid stubišta posađeno je šest novih pitospora, a pod zid platoa grmovi lavande.

– Postavili smo sustav automatskog navodnjavanja površine, posađene su nove sadnice grmova pitospore i lavande, a danas će biti završena sadnja preostalih biljaka i sijanje trave. Vjerujem da će sada ta, nekad zapuštena zelena površina, izgledati primjereno lokaciji uz UNESCO spomenik kulture na zadovoljstvo i građana i gostiju Šibenika – kazao nam je Novica Ljubičić, direktor Zelenog grada.

Uređenjem zelene površine, na kojoj je piljenje stare pitospore i drastična promjena vizure Katedrale izazvalo zgražanje javnosti, završen je projekt Civitas Sacra – Sveti grad. Projekt je obuhvaćao uređenje dječjeg igrališta na šibenskoj rivi, izmjenu klupa u Katedrali, postavljanje ‘totema’ na zelenoj površini u podnožju stubišta i izgradnju Interpretacijskog centra katedrale svetog Jakova. Uz obojanu ogradu stubišta i ponovno ožbukani zid i stara pitospora pustila je mladice pa bi za nekoliko sezona ti brzorastući grmovi mogli zelenilom ‘uokviriti’ vizuru Katedrale.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.