FOTO Obrtnici podijelili preko 1.100 porcija bakalara, a bilo je i slatkog. Prvi su fritule kušali Korejci i Japanci

Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i Udruženje obrtnika Šibenik i ove su godine na Badnjak građanima i gostima Šibenika pripremili besplatne porcije bakalara. Uz bakalar u megateči, obrtnici su pripremili i kuhano vino i fritule, a tu je i Šibenska narodna glazba.

– Imamo bakalar, fritule i vino za naše sugrađane, a prvi gosti su nam bili Koreanci i Japanci koji su kušali fritule. Ukupno 100 kilograma bakalara, 300 kilograma krumpira, 10 litara ekstradjevičanskog maslinovog ulja, petrusimen, bijeli luk, sol, papar i pelati kuhaju se u megateči. I ove godine bakalar pripremamo po tradicionalnoj recepturi i vjerujemo da ni ovaj put nećemo iznevjeriti naše građane i goste Šibenika koji uvijek hvale naš recept. Podijelit ćemo otprilike 1.200 porcija bakalara, ovisno kakve ruke budemo – kazao je za Šibenski portal Joso Smolić, predsjednik županijske Obrtničke komore.

obrtnici bakalar (1)

Osim za građane, obrtnici su donirali bakalar i pučkim kuhinjama u Kninu i Šibeniku, kako bi oko 320 korisnika na Badnji dan za stolom imalo bakalar.

– Što se tiče podjele bakalara ispred kazališta, odlučili smo ostati u staroj gradskoj jezgri unatoč radovima, kako bi na taj način dali barem mali doprinos životu najstarijeg dijela grada. Moram kazati kako smo više nego zadovoljni jer smo uspjeli napraviti šušur s novitetima. Limena glazba i kompletni obid za naše Šibenčane i turiste koji su nas jutros već posjetili. Ovim putem želio bih svim građanima kao i obrtnicima Šibenko-kninske županije poželjeti sve najbolje za blagdane – poručio je Smolić.

obrtnici bakalar (2) obrtnici bakalar (3) obrtnici bakalar (4) obrtnici bakalar (6) obrtnici bakalar (7) obrtnici bakalar (8) obrtnici bakalar (9) obrtnici bakalar (10)bakalar badnjak obrtnici bakalar badnjak obrtnici2

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.