Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i Udruženje obrtnika Šibenik i ove su godine na Badnjak građanima i gostima Šibenika pripremili besplatne porcije bakalara. Uz bakalar u megateči, obrtnici su pripremili i kuhano vino i fritule, a tu je i Šibenska narodna glazba.
– Imamo bakalar, fritule i vino za naše sugrađane, a prvi gosti su nam bili Koreanci i Japanci koji su kušali fritule. Ukupno 100 kilograma bakalara, 300 kilograma krumpira, 10 litara ekstradjevičanskog maslinovog ulja, petrusimen, bijeli luk, sol, papar i pelati kuhaju se u megateči. I ove godine bakalar pripremamo po tradicionalnoj recepturi i vjerujemo da ni ovaj put nećemo iznevjeriti naše građane i goste Šibenika koji uvijek hvale naš recept. Podijelit ćemo otprilike 1.200 porcija bakalara, ovisno kakve ruke budemo – kazao je za Šibenski portal Joso Smolić, predsjednik županijske Obrtničke komore.
Osim za građane, obrtnici su donirali bakalar i pučkim kuhinjama u Kninu i Šibeniku, kako bi oko 320 korisnika na Badnji dan za stolom imalo bakalar.
– Što se tiče podjele bakalara ispred kazališta, odlučili smo ostati u staroj gradskoj jezgri unatoč radovima, kako bi na taj način dali barem mali doprinos životu najstarijeg dijela grada. Moram kazati kako smo više nego zadovoljni jer smo uspjeli napraviti šušur s novitetima. Limena glazba i kompletni obid za naše Šibenčane i turiste koji su nas jutros već posjetili. Ovim putem želio bih svim građanima kao i obrtnicima Šibenko-kninske županije poželjeti sve najbolje za blagdane – poručio je Smolić.