FOTO Očima građana: Odnija vrag vraga, ako se nema šoldi za prominit ovih šest bumbeta

Šibenik u staroj gradskoj jezgri ima posebnu javnu rasvjetu koja svojim oblicima prati linije prve javne rasvjete u gradu čiji je izgled sačuvan na uglu palače Divnić kod Medulića.

Vjerojatno se takva rasvjetna tijela ne mogu kupiti baš kod svakog dobavljača i moguće je da se izrađuju po narudžbi, ali to ne znači da ih Grad Šibenik i koncesionar za održavanje šibenske javne rasvjete ne moraju imati u rezervi u svojim skladištima. Šibenik je grad u kojem vandali uništavaju sve što im je u dosegu, a nerijetko se dogodi i nezgoda s ponekim kamionom koji zapne za sjenila javne rasvjete i polomi ih.

img_0849

Našoj čitateljici i sugrađanki zapelo je za oko sustavno neobnavljanje i nepopravljanje tih sjenila pa si je dala truda da ih obiđe i fotografira. Slika nije ni malo lijepa, a turisti nam i ovih dana obilaze povijesnu jezgru koja bi trebala biti u punom sjaju. Znamo da i komunalni redari, zbog nagaznih mina koje ostavljaju kućni ljubimci moraju gledati gdje gaze, ali bi mogli ponekad pogledati i prema gore.

Kako je napisala naša sugrađanka: `Odnija vrag vraga, ako se nema šoldi za prominit ovih šest bumbeta…´.

img_0850

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.