FOTO Pariz, Milano, Šibenik: Modna revija u Muzeju privukla veliki broj Šibenčana

U Šibeniku je večeras održana modna revija pod nazivom ‘Šibenski modni krug’ na kojoj su predstavljene kreacije šestero šibenskih kreatora. Modni događaj sezone, kako ga slobodno možemo nazvati, okupio je veliki broj posjetitelja koji su s velikom pažnjom popratili reviju. ‘Šibenski modni krug’  održao se u velikoj 950. godini od prvog spomena grada i na neki način  zaokružio brojna događanja u slavu velike obljetinice.

– Ideja je bila okupiti i predstaviti šibenske modne kreatore, bilo da djeluju u svom gradu ili izvan njega. Za ovu prigodu okupilo ih se šestero. Revija nije tematski određena, svaki od autora predstavlja se s izborom svojih kreacija. Ponosni smo i zadovoljni činjenicom što smo i na ovom polju vizualne umjetnosti napravili iskorak i postali prepoznatljivi na hrvatskoj modnoj sceni, poručili su organizatori revije na kojoj su svoje kreacije predstavili vrsni šibenski modni dizajneri.

revija revija1 revija1q9 revija2 revija3 revija4 revija5 revija6 revija7 revija8 revija9 revija10 revija12

Publika je tako imala priliku uživati u kreacijama Loredane Bahorić za Charlie design, Danijela Hrga  za Deni Design, Duje Kodžomana, Ankica Lalić koja stoji ispred modnog branda La Fabrica, Andrijane Lucić i Irene Vodišek Babaja iz Kešidova.

Prvom, a nadamo se ne i posljednjem, ‘Šibenskom modnom krugu’ prisustvovali su Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika, koji je došao u pratnji supruge, Mirjana Žurić, pročelnica za kulturne djelatnosti, Anita Škugor Kodžoman, voditeljica HZZO-a u Šibeniku, Ivica Poljičak, državni tajnik za kulture, te brojna poznata lica iz šibenskog svijeta politike i kulture.

revija13 revija14 revija15 revija16 revija17 revija18 revija20 revija21 revija22 revija23 revija24 revija25 revija26 revija27

Revija je organizirana od strane Udruge Faust i Muzeja grada Šibenika, dok su se u ulozi voditelja našli Valerio Baranović i Matea Erceg koji su okupljenima pokazali male tajne zanata i prošetali pistom.

revija28 revija29 revija30 revija31 revija32 revija33 revija34 revoija11

Program je nastavljen promocijom novih glazbenih ostvarenja mladog šibenskog elektroničkog dua Entropy (Božidar Bilušić i Rino Miorin) uz prigodni domjenak.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.