FOTO: Pitali smo Šibenčane kako od Šibenika napraviti još veći turistički hit – evo što kažu…

U zadnje vrijeme Šibenik je zvijezda stranih tiskanih i online medija, a dobro prolazi i na Instagramu. Naš grad stranci hvale na sve strane: sunce i more kakvog, kažu, nema nigdje, priroda, arhitektura, gastronomija – Krešimirov grad i dalje je, po pisanju britanskog Guardiana, neotkriveni biser Mediterana.

Nema sumnje da će zbog ovakvih reklama brojni stranci uvrstiti Šibenik u svoj  ljetni raspored, a što im to možemo ponuditi da im ljetovanje kod nas ostane u što boljem sjećanju, pitali smo danas Šibenčane na Poljani.

ankete 1 130416

– Prije svega, moramo kompletno urediti grad, počevši od Poljane jer je ona prvi dodir turista sa Šibenikom, a sad baš i nije atraktivna. Pogotovo kad se usporedi s našim lipim đardinom, još je ružnija. Onda još i stari hotel Krka i zgradu do nje, te neuređene objekte bi trebalo dovesti u funkciju da bi Šibenik počeo sličiti na grad, jer ovako po meni, ne sliči – rekao je Dragan Linić.

ankete 3 130416

– Kvalitetnija, raznovrsnija i jeftinija gastro ponuda, to mi pada prvo na pamet  – bila je brza Zdenka Bilušić.

ankete 4 130416

–  Kulturno ljeto kakvo postoji u Skradinu nedostaje Šibeniku. Kod nas je to super posjećeno – odgovorila nam je na pitanje što to turistima u Šibeniku nedostaje Skradinjanka Barbara u šetnji Poljanom.

ankete 5 130416

–  Definitvno noćni klubovi. U gradu se nema gdje izaći, a turisti često pitaju gdje mogu provesti noć – smatra Nikolina.

ankete 6 130416

– Festivali. Ako smo već festivalski grad, to jest, bili smo festivalski grad, trebali bi nastaviti u tom tonu. Dosad festivali nisu nedostajali, ali sad će sigurno nedostajati – kaže Danijela.

ankete 7 130416

– Šibeniku nedostaje zabava za mlade – slaže se s Nikolinom Joško. – Umjesto da se noću dobro provedu u Šibeniku, rasprše se po okolnim mjestima. Mislim da je to broj jedan

ankete 8 130416

S njim se slaže  i Tina, koja također smatra da je premalo mjesta za izlaske, a odlazak festivala SuperUho dodaje sol na ranu.

ankete petar cicin 8 130416

– Turistima treba dati besplatan parking – rekao jePetar Čičin Šain. –  I ne samo turistima, nego i Šibenčanima. Pitamo ga što će  u tom slučaju Gradski parking, a Petar ima spreman ogdovor: – Neka konačno počnu nešto raditi, i oni i gradsko poglavarstvo –

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.