FOTO Pomorci odali počast nestalim i umrlim kolegama, a posebno kapetanu Gordanu Baraki

Konvoj od šest brodova isplovio je danas sa šibenske rive, kako bi članovi šibenske ispostave Sindikata pomoraca Hrvatske tradicionalno, povodom blagdana svetog Nikole, u more bacili vijence u čast svih umrlih i nestalih hrvatskih pomoraca. Zbog tehničkih poteškoća ‘Kraljice mora’ vijenac će baciti s broda Pomorske policije ‘Sveti Nikola Tavelić’.

brodovi sv nikola pomorci riva (3)

Kako je za Šibenski portal kazao Milko Kronja iz Sindikata pomoraca, ovog puta će se prisjetiti i preminulog kapetana Gordana Barake, čija je obitelj zajedno s članovima Sindikata isplovila na pučinu.

– U njegovu čast ćemo promijeniti rutu. Znate kako smo prije plovili, ako je bura bliže smo Jadriji, a ako je jugo bliže smo Zlarinu. Danas ćemo krenuti prema Brodarici i Krapnju – rekao je Kronja.

brodovi sv nikola pomorci riva (6)

Položaj i status pomoraca sve je bolji, o čemu govore i brojke. Naime, oko 22 tisuće Hrvata plove na brodovima u međunarodnoj plovidbi, a kako je naglasio Kronja, ove godine nije bilo previše problema.

– Imamo relativno dobru situaciju, a čekaju nas uobičajeni poslovi kao što su sklapanje i obnavljanje kolektivnih ugovora, te izmjena Pomorskog zakonika. Naročito ćemo voditi brigu o oslobađanju poreza za pomorce koji iz objektivnih razloga ne mogu ispuniti 183 dana godišnje u navigaciji, prije svega mislim na one koji su oboljeli i na one koji nisu mogli naći posao – prokomentirao je Kronja.

brodovi pucina more brodovi sv nikola pomorci riva (1) brodovi sv nikola pomorci riva (2) brodovi sv nikola pomorci riva (3) brodovi sv nikola pomorci riva (4) brodovi sv nikola pomorci riva (5) brodovi sv nikola pomorci riva (7)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.