FOTO ‘Prekrasan urbani trg’: Na Vanjskom iscrtan parking za motoriste, ali Šibenčani opet grintaju

Parkirališne crte za motore i skutere iscrtane su na trgu na Vanjskom. Kako je gradska vlast i najavila početkom listopada, s obzirom na nedostatak parkinga za motoriste koji su morali ‘otići’ s Poljane gdje su u tijeku radovi, trg s kojeg je lani u ožujku uklonjena INA-ina benzinska pumpa do kraja mjeseca postat će parkiralište za motore.

– Na trg još trebaju doći bicikle iz sustava Next bike i treba postaviti vertikalnu signalizaciju, nakon čega će parking biti u funkciji – kazao nam je zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta.

Podsjetimo, gradska uprava odlučila je prenamijeniti trg koji je dosad zjapio prazan u parkiralište za motore nakon što je na Facebook stranici ‘Šibenik zaslužuje bolje’ pokrenuta inicijativa da im Grad Šibenik dodijeli novi prostor za parkiranje nakon početka radova na Poljani. Premda su inicijatori predlagali Gradu trg ispred Krešimirovog doma kao alternativu za parking, gradska uprava ipak je odlučila trg na Vanjskom prenamijeniti u parkirališni prostor. Želja gradonačelnika Željka Burića za ‘malim urbanim trgom centra grada na kojem će se moći puno kvalitetnije organizirati i prigodna prodaja cvijeća’, barem iduće dvije godine tako se neće ostvariti.

trg vanjski parking vanjski trg parking za motore

No, unatoč činjenici što je Grad relativno brzo riješio problem parkinga za motoriste, u Facebook grupi ‘Šibenik zaslužuje bolje’ očito nisu oduševljeni.

– Ne želim biti pesimist, ali u kostima osjećam da će motori i dalje na obližnjim trotoarima biti parkirani i smetati pješacima, a ovaj parking će biti pola slobodan – napisao je jedan Šibenčanin.

Neki su, pak, ironično nabacili ‘prekrasan urbani trg’ i komentirali da je rješenje ‘katastrofa’, a jedan građanin se pita ‘zašto nisu natkrili prostor da ljudima ne kisnu motori’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.