Foto priča prvog hrvatskog sveca Nikole Tavelića u produkciji fra Ivana Bradarića

Samostan sv. Frane iz Šibenika pokrenuo je jutros novi projekt za potrebe Muzeja sv. Frane. Naime, radi se o foto priči poznatog fotografa Jasmina Fazlagića. Otprilike pedesetak glumaca i statista uprizorit će scene iz života prvog hrvatskog sveca, jeruzalemskog mučenika, sv. Nikole Tavelića.

Priča će se odvijati u 14 fotografija, odnosno 14 prizora koji započinju samim rođenjem sv. Nikole Tavelića, te prate njegovo djetinjstvo, studentske dane, put u Bosnu i te završetak njegovog puta u Jeruzalemu.

Izvrsna garderoba i kostimi iz 14. stoljeća ustupljeni su od strane HRT-a, a dobar kreativni tim i izvrstan snimatelj jamče odlično finale.

unnamed

Producent filma, fra Ivan Bradarić, kazao je kako se ideja rodila prošle godine upravo zbog poznanstva s Fazlagićem, odnosno nakon jedne njegove izložbe.

nikola-tavelic-film-konj-boris-270916-6

Snimanja se odvijaju kroz slijedeća četiri dana u Šibeniku i okolici, a gotovi Fazlagićev uradak bit će predstavljen javnosti početkom studenoga ove godine, kao priprava za blagdan sv. Nikole Tavilića , koji je 14. studenog.

nikola-tavelic-film-konj-boris-270916-4

Organizatori snimanja su Željko Koloper i Jakov Bilić, dok se za kostime brine Sara Lovrić Caparin.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.