'Otpadu nije mjesto na ulici'

FOTO Rakić i Ljubičić bojali kontejnere s djecom i učili ih o razdvajanju otpada

Mališane dječjeg vrtića Građa posjetili su danas zamjenik gradonačelnik Paško Rakić i predstavnici tvrtke Zeleni grad, a sve kako bi ih educirali o temi razdvojenog sakupljanja otpada.

Djeca su na poklon dobila prigodne bojanke i bojice, a edukatorica Ivana Spahija provela ih je kroz sadržaj i objasnila u koju se kantu odvaja staklo, papir, metal i plastika.

– U sklopu edukativne kampanje koju provodimo sukladno novom zakonu i uredbi o sakupljanju otpada i edukaciji građana, ovdje smo pripremili bojanke i bojice za sve predškolce u dječjim vrtićima na području grada Šibenika. Pripremili smo oko 350 kompleta, a cilj nam educirati djecu. Oni bojanjem spremnika uče što u koji spremnik pripada, a nama je najvažnije da se borimo za ljepši i čišći Šibenik od malih nogu – kazao nam je Novica Ljubičić, direktor Zelenog grada.

Šestogodišnju Emu oduševila je bojanka.

– Teta nas je učila kako reciklirati i koliko kutija imamo za reciklaže. Bojanka mi se jako sviđa i tako ću lakše naučiti gdje ide koje smeće – rekla je.

Također, u okviru provođenja edukativne akcije Zelenog grada, u dvorište vrtića položen je spremnik uz prikladni moto da otpadu nije mjesto na ulici.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.