FOTO Rekreativci Crnice krajem ožujka dobit će obnovljeno igralište Ljubica

Na otvorenom igralištu Sportskog centra Ljubica u Crnici u tijeku su završni radovi asfaltiranja, betonske tribine su završene, a još slijedi postavljanje zaštitne ograde i sportske opreme te uređenje rasvjetnih stupova s reflektorima. Obnova igrališta u potpunosti bi trebala biti završena do kraja ovoga mjeseca, najavio je tijekom današnjeg obilaska Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

Kako je naglasio, jedna od odrednica aktualne gradske vlasti u ove četiri godine je i obnova sportske infrastrukture koja je u javnoj uporabi. Ta obnova krenula je od sportske dvorane Baldekin, preko dvorane Miminac i umjetne trave na Šubićevcu do otvorenih terena sportskog centra Ljubica i izgradnje sportsko-rekreacijskog centra Ražine Donje.

crnica ljubica asvaltiranje radovi 100317 5

– U ove tri i pol godine Grad Šibenik je uložio skoro 16 milijuna kuna u tu infrastrukturu koja služi prvenstveno mladima i djeci, rekreativcima, ali i našim profesionalcima. To je ono u što Šibenik mora ulagati i ono što je desecima godina bilo zapostavljeno. Lani smo ulagali u obnovu krova i svlačionica SC Ljubica, a sada će u vanjsko igralište, koje je u cijelosti rekonstruirano biti uloženo 700 tisuća kuna, kazao je Mileta.

Inicijativa za obnovu otvorenog igrališta Ljubica došla je od Gradske četvrti Crnica iz koje su taj sportski objekt istaknuli kao jedan od prioriteta.

crnica ljubica asvaltiranje radovi dario kulusic 100317 1

– Napokon smo dobili jedno prekrasno zdanje, multifunkcionalno igralište koje će objediniti igralište za mali nogomet ili rukomet, ali i idealnih košarkaških dimenzija i napokon će građani Crnice dobiti adekvatan prostor u kojem će se moći rekreirati. Svjedoci smo da je cijeli kompleks bio u derutnom stanju i bila mu je nužna rekonstrukcija i obnova. Izuzetno smo sretni što gradska uprava gradonačelnika Burića i ovaj prostor uvrstila u program obnove sportskih objekata u Šibeniku, kazao je Dario Kulušić, predsjednik Vijeća GČ Crnica.

U Crnici se nadaju kako će se kompleks Ljubica u budućnosti nadograđivati novim sadržajima. Već planiraju i postavljanje dječjeg igrališta poviše tribina, a vjeruju kako će doći vrijeme i za umjetnu travu na oba sportska terena.

crnica ljubica asvaltiranje radovi 100317 11

 

crnica ljubica asvaltiranje radovi 100317 2

crnica ljubica asvaltiranje radovi 100317 3

crnica ljubica asvaltiranje radovi 100317 4

crnica ljubica asvaltiranje radovi 100317 7

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.