FOTO Sa Spomen kosturnice na Kvanju izbrisane nepismene škrabotine vandala

Djelomično su danas izbrisani uvredljivi primitivni grafiti koje je nepoznati vandal ili više njih ispisao na Spomen kosturnici boraca antifašista iz Narodnooslobodilačke borbe na gradskom groblju Kvanj.

– Prva faza čišćenja fašističkog vandalizma na partizanskoj kosturnici je gotova. Nadamo se da će druga ruka potpuno izbrisati tragove. O popadalim kamenim pločama bolje ne trošiti riči – slika sve govori – napisali su iz Antife Šibenik na Facebooku gdje su objavili fotografije djelomično izbrisanih grafita.

Podsjetimo, pod uklesanom porukom ‘Drugovi mi živimo vaš san’, nepoznati vandal početkom tjedna  ispisao je ‘Broz zločinac’, a na zidu, lijevo od kripte napisao je ‘Hrvacka’.

– Pretpostavljam da je grafit ispisan u noći s nedjelje na ponedjeljak i odmah sam zvao moje ljude iz građevinske službe i oni su pokušali razrjeđivačem izbrisati poruku, ali to je bilo nemoguće. Jutros je bio je kod mene i Zoran Restović tražeći da se natpisi uklone, a ja sam ga uputio na šibenske komunalce koji imaju ugovor s tvrtkom za uklanjanje grafita. Rekao mi je i da će osobno ići u grad prijaviti slučaj te da je jutros prijavio i policiji – kazao je tada Vuković za Šibenski portal, nakon što su na Spomen kosturnici radnici Čempresa u ponedjeljak uočili vandalistički ispad.

Ni mrtve ne poštuju: Na Kvanju osvanule neprimjerene škrabotine nepismenih vandala

Reagirali su potom i šibenski SDP-ovci koji su oštro osudili vandalistički ispad i prozvali direktora Joška Vukovića, direktora tvrtke Čempresi koja upravlja gradskim grobljem, za inertnost u rješavanju tog problema.

Zbog grafita mržnje na Kvanju SDP opleo po direktoru Čempresa Jošku Vukoviću

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.