FOTO Semafori izazivaju nervozu na magistrali: ‘Kad će više proći ovaj horor?’

Semafori na Jadranskoj magistrali proteklih su dana opet usporili promet zbog čega vlada velika nervoza na gradilištu čvora Meterize. Neki od vozača s kojima smo razgovarali kažu nam kako im za proći semafore treba pola sata, dok drugi vele da im treba svega par minuta.

– Ma kad će više proći ovaj horor. Pola ure mi treba da prođem do Vodica – kroz prozor nam je dobacio vozač kombija šibenske Elektre.

meteirze

Odgovaramo mu kako bi valjda sve trebalo biti gotovo do listopada, a tu svrhu radnici postavljaju novi asfalt na magistrali.

Kolona pred semaforom je stvarno duga. Dolazimo do vozača splitskog Renaulta koji je, začudo, prilično smiren.

– Ma evo čekam tri minute – govori nam i ne vidi problem u semaforima.

No, problem je, kažu nam šibenski vozači, što nitko nije znao da će semafori biti postavljeni. U protivnom bi tražili alternativne pravce kao prije. S druge strane, u Hrvatskim cestama napominju kako su obavijestili one koje trebaju.

– Semafori će na magistrali biti do petka ujutro. Poslana je obavijest i HAK-u i Županijskom centru 112 – kazali su nam u lokalnoj podružnici Hrvatskih cesta.

meterize magistrala

Kraj projekta se nazire te će čvor Meterize službeno biti pušten u promet 3. listopada, ali semafori će se u međuvremenu vratiti. Naime, za desetak dana će jedan dan biti postavljeni semafor na cesti prema Drnišu jer moraju biti obavljeni radovi na novom nadvožnjaku, ali u Hrvatskim cestama poručuju da je to zadnji put. Barem na Meterizama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.