FOTO Šibenčane na pijaci jutros dočekalo klizalište. Morala je intervenirati i policija

Duško Jaramaz/PIXSELL

Veća količina nafte izlivena je dužinom gotovo cijele Ulice Ante Starčevića, na potezu od Jadranske banke kod pijace pa sve do robne kuće, zbog čega je jutros od 7 do 8 sati taj dio ceste policija morala zatvoriti kako bi radnici Cesta Šibenik posuli specijalni pijesak po toj dionici, kazala nam je glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske Marica Kosor.

– Policija nas je zvala da je potrebna sanacija tog dijela ceste, a mi pretpostavljamo da se nafta izlila iz nekog autobusa, jer je riječ o većoj količini nafte, sigurno oko 10 do 15 litara je proliveno po cesti. Djelatnici Cesta Šibenik sanirali su to sa sorbom, specijalnim materijalom za apsorpciju – doznajemo od dežurnog operatera Cesta Šibenik na kojeg nas je uputio Ante Pijuk, tehnički direktor tvrtke.

ul ante starcevica 4 ul ante starcevica 5

Svakodnevno, kazao je Pijuk, Ceste Šibenik saniraju na desetke naftnih mrlja po cestama, no u ovom slučaju riječ je o velikoj količini nafte koja je izlivena.

– Redari su jutros primijetili da je izliveno ulje po cesti dok su bili u ophodnji, međutim još nije poznato čije je to djelo. Djelatnici Cesta Šibenik posuli su pijesak, a u suradnji s policijom nastojat ćemo otkriti o čemu je riječ, jer netko mora platiti to čišćenje ceste – izjavio je Miro Lucić, pročelnik Odjela za komunalne djelatnosti Grada Šibenika.

ulica ante starcevica pijaca 2 ulica ante starcevica pijaca

Duško Jaramaz/PIXSELL
Duško Jaramaz/PIXSELL

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.