FOTO: ŠIBENČANI O UKIDANJU ŽUPANIJA: ‘Volimo našu županiju i ne želimo da je itko iskoristi’

Reforma jedinica lokalne uprave i samouprave i dalje je aktualna tema, a Šibenčane smo danas pitali što oni misle o ukidanju viška gradova i općina, odnosno o ideji ukidanja županija i osnivanja regija umjesto njih.

Većina sugrađana tom idejom nije oduševljena, a objasnili su nam i zašto.

anketa 7 240216

– Pa skoro sve su nam ukinili. Ja sam protiv ukidanja, a još više protiv spajanja županija. Ako ih baš triba ukinuti, onda neka barem vrate velike općine koje smo imali prije. Mišljenja sam da to za Šibenik nije strateški dobra odluka – tvrdi je Darko, a Edi je progovorio o ekonomskom aspektu ove ideje.

anketa 6 240216

– Protiv toga sam. Susjedi bi nas, u prenesenom značenju, ekonomski iskoristili. Preraspodjela državnog proračuna ne bi u tom slučaju išla u korist naše županije – kaže Edi.

anketa zlatko juric 5 240216

– Subjektivan sam po tom pitanju. Zbog naše autonomije u prvom redu, ne sviđa mi se ta ideja – poručio je Zlatko, a Davor je bio još kraći i jasniji.

– Volim svoj grad i ne sviđaju mi se nikako takve ideje – odlučan je Davor, a barba Vice je jedini od anketiranih danas bio za ideju ukidanja županija.

anketa 4 240216

anketa 2 240216

– Uštedili bismo puno na njihovim plaćama. Ja sam za ukidanje županija- izračunao je brzo umirovljeni profesor matematike.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.